Congrés de l’Associació Espanyola de professors de Dret Administratiu

1.-Des de fa uns anys, se celebra anualment el Congrés de l’Associació Espanyola de professors de dret Administratiu. Aquest mes de febrer –dies 10 i 11– se celebra a Tarragona, sota l’impuls dels infatigables companys Josep Ramón Fuentes, Judith Gifreu i Lucía Casado.

 

Ordinàriament, la selecció de temes és un bon termòmetre per a conèixer les matèries que preocupen el gremi.

 

 

2.-Així, la primera ponència –el matí del divendres- gira entorn les estructures administratives i la racionalització de la despesa pública, amb una consideració específica de l’administració institucional i de la subvenció “en temps de crisi”. Els ponents són Encarnación Montoya Martín i Germán Fernández Farreres.

 

En realitat, a partir de l’any vinent crec que ja no caldrà l’afegitó del “temps de crisi”, ja que els vells esquemes ja no tornaran. La retallada és per sempre –és a dir, per molts i molts anys, ja que el mot “sempre” no existeix en la realitat social-.

 

 

3.-La segona ponència –el divendres a la tarda- examina els problemes actuals de l’expropiació forçosa i la hipòtesi d’una nova regulació. Els ponents són Mercedes Fuertes López i Andrés Boix Palop (a qui tinc en gran estima, perquè és el mestre dels bloggers jurídics).

 

Són moltes les qüestions que darrerament està generant la qüestió expropiatòria, però imagino que l’estrella serà el valor del sòl urbanitzable i la inclusió en el seu còmput de les expectatives urbanístiques.

 

Per últim, el dissabte, el ja “mític” administrativista Luciano Vandelli ens parlarà sobre la reforma dels ens locals a Itàlia en el context de la crisi econòmica (“cuando veas las barbes de tu vecino pelar…”). Després, es procedirà a l’exposició de les conclusions.

Quant a Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.