Imatges del Dret XIV: Can Gazà, la darrera estació.

1.-L’Estat social o del benestar fa els darrers badalls. La severa cirurgia que ara se li aplica intenta salvar les parts sanes per a trasplantar-les a un cos nou que encara no sabem com serà. Aquesta desaparició no impedirà, evidentment, que la gent trobi altres fórmules de solidaritat social, de mútua cooperació.

2.-Parlant fa uns anys al company Marcos VAQUER (un dels experts en la relació entre Administració i tercer sector), em comentava –i ho va posar per escrit- que era raonable que l’Administració no presti directament serveis que demanen una relació humana especial, una capacitat d’afecte que no podem exigir de toscos i diligents funcionaris. És el cas de la relació amb els ancians, amb els marginats, amb els malats…Una altra cosa, però, seria el suport administratiu indirecte (subvencions, cessió de locals, etc.).

3.- El vídeo  que presentem avui és un pèl llarg potser pel nostre format. Però són quaranta minuts que valen la pena, ja que cada segon de filmació és impecable. Recomano la pantalla gran, com comprendreu de seguida.

El documental em va cridar l’atenció perquè l’ànima de Can Gazà –Jaume Santandreu- proposa una acollida als marginats sense institucions públiques ni privades pel mig. Per què? Perquè als organismes d’ajuda ja encarcarats arriba un moment en què l’important no és la persona atesa, sinó els llocs de treball i interessos dels terapeutes, la discussió sobre els mètodes que cal aplicar, els complements retributius del personal i dels directors, etc.

La filmació  està produïda per RTVE i ja ha obtingut diversos premis:

https://www.rtve.es/alacarta/videos/cronicas/cronicas-can-gaza-ultima-estacion/621713/

Aquesta entrada ha esta publicada en Imatges del Dret, Serveis públics. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.