El Decret-Llei 20/2011, de 30 de desembre, de mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera (I). Funció pública.

*

1.-No presentem avui cap novetat perquè, en poques hores, el Decret-llei 20/2011 ja corria per les redaccions dels diaris i era esbombat a tot arreu. Havia interès i inquietud per a conèixer les primeres passes del nou govern. L’objectiu principal del Decret-Llei consisteix en reduir el dèficit dels comptes públics, amb una manyaga especial per a l’augment d’ingressos tributaris.

 

 

2.-Sintentizarem aquí el contingut del Decret-Llei 20/2011, de 30 de desembre, de mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera. En matèria de funció pública.

 

Congelació de les retribucions del personal al servei del sector públic. S’inclou una clàusula d’excepcions singularitzades.

 

-Paralització, durant l’exercici del 2012, de les aportacions a plans de pensions, d’ocupació o a contractes d’assegurances col·lectives fetes per entitats que integren el sector públic.

 

-Durant l’any 2012,  no s’autoritzen convocatòries de places vacants de nou ingrés i fins i tot és excepcional la contractació de personal laboral temporal i el nomenament de funcionaris interins. També es preveu que s’amortitzin les places on, al llarg de l’any, es produeixin jubilacions.

 

Ara bé, les exclusions són importants i, en concret, s’admet una taxa del 10% de reposició en el sector educatiu, del Sistema Nacional de Salut, Forces i Cossos de Seguretat, Forces Armades i Cossos responsables del control i lluita contra el frau fiscal i laboral.

 

Per últim, s’estableix un topall mínim de jornada ordinària de treball a la funció pública de 37 hores i mitja.

 

3.-S’incrementen en un 1% les pensions i altres prestacions públiques (amb algunes excepcions).

 

*Font: Klara’s Street. Una excepcional fotògrafa de la vida quotidiana, per cert.

*

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Funció pública. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.