Publicat el Reglament del Consell Tècnic de la Generalitat de Catalunya

 

1.-El Consell Tècnic és l’equivalent a Catalunya de la Comissió de Subsecretaris, l’autèntic cervell gris del govern quotidià i rutinari a l’Estat (recordem que només es debaten al Consell de Ministres els assumptes on existeix desacord previ a la indicada Comissió).

 

L’art. 1 del D. 413/2011 defineix el Consell Tècnic del Govern com a òrgan col·legiat de suport. Està presidit pel Conseller primer (o, si no ha estat nomenat, pel vicepresident).

 

 

 

2.-Són membres nats del Consell Tècnic els secretaris generals dels departaments de l’Administració de la Generalitat.

 

Poden assistir –amb veu i sense vot- altres alts càrrecs dels departaments o personal directiu d’entitats adscrites.

 

Els membres del Consell Tècnic han d’assistir a les seves sessions, tret que excusin l’assistència. En aquest cas, poden encomanar la seva representació a un altre membre.

 

Els seus integrants han de mantenir el secret sobre les deliberacions, sense perjudici que informin dels acords adoptats als càrrecs de l’Administració que correspongui.

 

 

3.-El Consell Tècnic examina i delibera sobre els avantprojectes de llei, els projectes de disposicions normatives i els projectes de decret sense contingut normatiu. Existeixen, però, supòsits d’elevació directa al Govern (Decret-Llei, nomenaments i cessaments, modificacions pressupostàries, etc.).

 

Els membres del Consell Tècnic poden fer constar individualment en l’acta la seva posició contrària als acords adoptats, o la reserva del seu parer fins que no disposin de més informació (art. 16).

 

 

Font: galenfrysinger.

Aquesta entrada ha esta publicada en Organització administrativa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Publicat el Reglament del Consell Tècnic de la Generalitat de Catalunya

  1. Retroenllaç: Sí, es un golpe: de pensamiento, palabra y obra | El Quicio de la Mancebía [EQM]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.