Publicada la Llei estatal de regulació del joc (II). El sistema de llicències cumulatives.

1.-La Llei sotmet l’activitat de joc a la prèvia obtenció de títol habilitant. En concret, llicències i autoritzacions. Abans de l’atorgament d’aquests títols, les Comunitats Autònomes emetran informe preceptiu.

A més, la instal·lació o obertura de locals presencials o d’equips precisa d’autorització administrativa de la Comunitat Autònoma (regit per la seva normativa).

2.- El sistema de llicències i autoritzacions té algunes peculiaritats.

En primer lloc, cal obtenir una llicència general per a cada concreta modalitat de joc. El procediment de convocatòria d’atorgament de llicències pot ser promogut per qualsevol interessat o adoptat d’ofici per la Comissió Nacional del Joc. Això genera una convocatòria basada en els principis de publicitat, concurrència, igualtat i transparència.

La limitació del nombre d’operadors haurà de motivar-se específicament per raons d’interès públic, de protecció de menors o de prevenció de l’addicció al joc.

3.- A més, un cop es tingui la llicència general, caldrà una segona llicència singular abans d’iniciar l’explotació. La seva duració fluctua entre 1 i 5 anys.

Finalment, hem de recordar que la celebració ocasional de jocs també queda sotmesa a autorització.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Procediment administratiu, Seguretat pública i privada i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.