Publicada la Llei estatal de regulació del joc (I).

 

  1.-Ha estat aprovada recentment la important Llei 13/2011, de 27 de maig, de regulació del joc. Aquesta norma regula les diferents modalitats de joc que es desenvolupen amb àmbit estatal. Això inclou també  -i és una de les principals preocupacions de la Llei- el joc que es fa a través de canals electrònics, informàtics, telemàtics i interactius.

2.-Els objectius de la regulació administrativa (que inclou la subjecció a llicències o autoritzacions) són :

-Garantir la protecció de l’ordre públic.

-Lluitar contra el frau.

-Prevenir les conductes adictives.

-Protegir els drets dels menors.

-Salvaguardar els drets dels participants als jocs.

3.- Dins de la Llei queden inclosos, entre altres casos, els jocs de caràcter ocasional i les activitats de joc transfrontereres.

Queden exclosos de l’àmbit d’aplicació de la Llei, entre d’altres, els jocs o competicions  “de puro ocio, pasatiempo o recreo que constituyan usos sociales y se desarrollen en el ámbito estatal, siempre que éstas no produzcan transferencias económicamente evaluables” (art. 2.2).

La reglamentació bàsica de cada joc serà establerta per Ordre Ministerial  i l’art. 5.3. preveu que “cualquier modalidad de juego no regulada se considerará prohibida”.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Espectacles públics, Seguretat pública i privada i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.