Principals mèrits per a ser nomenat jutge substitut (i II)

1.- A més dels requisits que varem indicar ahir, s’estableix una condició obstativa:

“f) Declaración formal de no haber ejercido durante los dos últimos años la profesión de Abogado o Procurador ante el Tribunal, Audiencia o juzgado para el que se pretenda nombramiento de magistrado suplente o de juez sustituto.”

2.-Cal tenir en compte que “en ningún caso, ni aun cuando sea reiterado en anualidades sucesivas, el nombramiento como magistrado suplente o juez sustituto implicará derecho o mérito de carácter preferente para el ingreso en la Carrera Judicial, sin perjuicio de la consideración como mérito ordinario a valorar para el ingreso, con arreglo a las previsiones legales”.

3.-L’avaluació és efectuada per una Comissió d’Avaluació, integrada per tres jutges i magistrats, que formulen la proposta motivada al Tribunal Superior de Justícia. Aquest adopta resolució també motivada i l’eleva al Consell General del Poder Judicial, per a la seva aprovació definitiva.

Cal tenir en compte que l’avaluació de mèrits és de caràcter documental i que es pot demanar informe de les entitats públiques i de les corporacions professionals de cara a concretar les activitats prèvies.

El tràmit rellevant és, sens dubte, l’entrevista que cal fer als sol·licitants que no haguessin exercit funcions com a magistrat suplent o jutge substitut. El seu contingut gira entorn els mèrits al·legats.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Contenciós-administratiu, General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.