Principals mèrits per a ser nomenat jutge substitut (I).

1.-Com és conegut, el nombre de magistrats suplents i jutges substituts és considerablement elevat (encara que fluctua i depèn molt del territori al qual ens referim).

El recent Reglament de la Carrera Judicial ha regulat als seus articles 91 i ss. aquesta figura. Assenyalarem aquí els principals mèrits que es tenen en compte. Cal recordar que els nomenaments es fan per a l’any judicial següent a l’acord (sense perjudici de possibles pròrrogues).

2.-El primer requisit és ja tradicional i constitueix un suport important per a la persona que ja ha aprovat algun exercici de l’oposició a judicatures (o a altres oposicions,cosa que també és important):

“Acreditación de haber superado alguno de los ejercicios que integran las pruebas de acceso por el turno libre a la Carrera Judicial, Cuerpo de Secretarios Judiciales o cualesquiera otras vinculadas a las Administraciones Públicas para las que sea requisito necesario la licenciatura en Derecho.”

3.- Els següents possibles mèrits són els següents:

.

3.1.-Haver exercit l’advocacia o la procuraduria.

.

3.2.-Acreditació d’haver desenvolupat l’activitat docent en matèries jurídiques.

.

3.3.-Acreditació del coneixement dels idiomes cooficials reconeguts  als Estatuts d’Autonomia i d’idiomes estrangers.

Quant a Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Contenciós-administratiu, General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.