Nova funció dels Directors de Seguretat en matèria d’infrastructures crítiques.

Infrastructura crítica. Foto: J. Amenós

1.- La recent Llei 8/2011, de 28 d’abril, per la qual s’estableixen mesures per a la protecció de les infraestructures crítiques preveu l’elaboració de diversos Plans per a la defensa davant grans riscos com el terrorisme internacional, la proliferació d’armes de destrucció massiva o el crim organitzat.

.

Com ja avisava l’avi Marx, “la violència és la partera de la Història” i, a més, el Mal sempre treballa. Just com l’SPECTRE contra el que lluitava James Bond (SPecial Executive for Counter- intelligence, Terrorism, Revenge, and Extortion).

2.- La Llei és, fonamentalment, una Llei de coordinació interorgànica (dins l’Administració de l’Estat) i interadministrativa. No obstant, existeix una classificació administrativa rellevant sobre entitats privades que conclourà,  si procedeix , amb la designació com a OPERADOR CRÍTIC (és a dir, que gestiona una Infraestructura Crítica).

3.- Sobre l’operador crític recauen diversos deures. Bàsicament, de col·laboració amb l’Administració. Un d’ells és la designació de:

.

– Un “Responsable de Seguridad y Enlace”, que ha de tenir la condició de Director de Seguretat o equivalent i que serveix per a comunicar amb l’Administració Pública i executar les seves ordres.

– Un Delegat de Seguretat per a cada Infraestructura Crítica concreta.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Seguretat pública i privada i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.