Crònica de jurisprudència V: danys causats per animals a la via pública i recurs de cassació per infracció de doctrina (i II).

1.- El recurrent va considerar que els supòsits de fet de les dues sentències –impugnada i de contrast- eren idèntics:  tanca de protecció de la via en estat deficient, entrada d’animals a la calçada i producció de danys.

No obstant, la valoració de la prova efectuada en la sentència impugnada va entendre que la tanca estava en bon estat i que el dany era imputable a l’actuació negligent de l’amo de l’animal.

2.- El Tribunal Suprem afirma, però, que no pot revisar ara la valoració de les proves i afegeix, a la seva Sentència de 6 de juliol del 2010 (Sala Tercera, Secció 4a),  que:

“No debe olvidarse que la finalidad del recurso de casación para la unificación de doctrina no es corregir la eventual infracción legal en que pueda haber incurrido la sentencia impugnada, sino reducir a la unidad criterios judiciales dispersos y contradictorios, fijando la doctrina legal al hilo de la cuestión controvertida (STS 10 de febrero de 1997).”


3.-És a dir, el recurrent va intentar demostrar que, en ambdós supòsits, “les tanques estaven abatudes” i, per aquest motiu, eren substancialment idèntics. Però la identitat ha de néixer de la igual valoració que han fet els dos Tribunals, tant a la sentència de contrast com a la sentència impugnada.

En conseqüència, es desestima el recurs i es condemna en costes.

Enllaç a la sentència:

https://laleydigital.laley.es/Content/Documento.aspx?params=H4sIAAAAAAAEAO29B2AcSZYlJi9tynt/SvVK1+B0oQiAYBMk2JBAEOzBiM3mkuwdaUcjKasqgcplVmVdZhZAzO2dvPfee++999577733ujudTif33/8/XGZkAWz2zkrayZ4hgKrIHz9+fB8/IprrZbW8Xnz2pl7nv7DNJs1nO78wm7brrHxaTT/bxe/FZf4mm9DnbdVm5au8oY+repbXT67pt2ZeXb3ILouLrC2q5ZOsFlDFbPbZd77a2dm5d/Bw796nu7/wMq8bavDZTxYX+bLNf+G8uJg/p/+30j5rmqJ5mrXZZ69On52+On1xcnb8u+/t7+7u7O4+/N33zvd2dnd+YZNn9XT+MrvIP/vOui6aVb2e5ctpkY2zZvXuF5bLt4T0a27EUP8fiUNwhd0AAAA=WKE

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Crònica de jurisprudència, General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.