Nou “watchdog” intern en matèria de contractació pública a la Generalitat

Post redactat per Sílvia Camps Comas, advocada.

1.- El Decret 203/2001, de 18 de gener, crea la Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública, que es troba adscrita al Departament de la Presidència i que té rang orgànic de direcció general.

La creació d’aquesta oficina respon a la necessitat d’incrementar el principi de transparència en la contractació pública de la Generalitat de Catalunya, distribuint les competències entre el Departament de la Presidència i el Departament d’Economia i Coneixement (fins ara concentrades en una mateixa unitat directiva). Així, el Departament de la Presidència assumeix les importants competències en matèria de contractació pública que li han estat atribuïdes mitjançant el Decret 200/2010, de 27 de desembre.

2.- L’Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública té, entre altres, les següents funcions:

Vetllar per l’aplicació del principi de transparència administrativa en la contractació pública a la Generalitat i al seu sector públic.

– Establir directrius i unificar els criteris d’actuació en matèria de contractació pública.

– Proposar canvis i millores en els aspectes administratius, tècnics i econòmics  de la contractació pública que consideri adients.

– Analitzar, supervisar i controlar els procediments, processos i sistemes de gestió i organització de la contractació pública.

– Vetllar pel compliment de la normativa vigent en matèria de contractació pública i garantir la introducció de millores en els procediments de gestió i organització de la contractació pública.

3.- Cal tenir present que la Direcció General del Patrimoni del Departament d’Economia i Coneixement assumirà la resta de funcions en matèria de contractació pública no previstes en el present Decret. A més, la Junta Consultiva de Contractació Administrativa i la Comissió Central de Subministraments restaran adscrites al Departament d’Economia i Coneixement.

Quant a Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Contractació administrativa i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.