La mera col•laboració amb l’incompliment de les ordres d’embargament ja genera responsabilitat solidària.

1.-El número dos de la disposició addicional segona de la Llei de Pressupostos General de l’Estat per a 2011 ha modificat l’art. 37 de la Llei General de la Seguretat Social, en el sentit d’ampliar les conductes que generen responsabilitat solidària de les entitats que facilitin l’aixecament de béns embargables.

2.-En concret, el nou article 37 precisa el següent (hem indicat en negreta la modificació):

“Artículo 37. Levantamiento de bienes embargables

Las personas o entidades depositarias de bienes embargables que, con conocimiento previo del embargo practicado por la Seguridad Social, conforme al procedimiento administrativo de apremio reglamentariamente establecido, colaboren o consientan en el incumplimiento de las órdenes de embargo o en el levantamiento de los bienes, serán responsables solidarios del pago de la deuda hasta el importe del valor de los bienes que se hubieran podido embargar o enajenar.”

3.-Referència:

http://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2010-19703 –

Quant a Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Procediment administratiu i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.