FERROCARRILS DE LA GENERALITAT, SOCIETAT MERCANTIL AMB CAPITAL TOTALMENT PÚBLIC.

1.-El Decret-Llei 4/2010, de 3 d’agost, de mesures de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic a de la Generalitat de Catalunya ha autoritzat el Govern a transformar l’entitat de dret públic Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en una societat mercantil amb capital 100% públic (D.F.tercera).

2.-La DF segona de la mateixa norma autoritza aquesta entitat perquè pugui actuar com a empresa turística de mediació en la venda de bitllets i reserves de places en les mitjans de transport així com la reserva d’habitacions i dels serveis en establiments hotelers i la resta d’allotjaments turístics situats ne les instal•lacions d’esport i turisme de la seva competència.

És a dir, ens acostem al model francès de la SNCF com a gran “pool” de transport, turisme i mobilitat.

3.-Encara que és una fórmula de gestió més agosarada que la de RENFE –entitat empresarial pública i no societat mercantil, encara- suposa un pas més en la flexibilització de les fórmules de gestió del sector públic (però no una privatització).

Quant a Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ens institucionals, Liberalització de serveis, Serveis públics i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.