REGULACIÓ COMPLETA DE LES SESSIONS VIRTUALS DELS ÒRGANS COL•LEGIATS.

1.-El recent Reglament d’Espectacles ha inclòs al seu art. 7 una regulació completa de les sessions virtuals dels òrgans col•legiats. Aquesta s’aplica, en principi, als òrgans col•legiats de la Generalitat previstos en aquesta norma (per exemple, la Comissió Interdepartamental d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives). Ara bé, és possible que operi com a regla supletòria d’altres òrgans.


2.-La sessió virtual té una durada de tres dies, però pot ser de menys duració si ho acorden les dues terceres parts de les persones membres. Té una primera fase de pronunciament sobre les qüestions incloses a l’ordre del dia i una segona de formulació de propostes d’acord pel president o pel vicepresident i votació posterior. En el termini màxim de 24 hores d’haver finalitzat la sessió, la secretaria formalitza els acords adoptats.

3.-És important l’art. 7.1. e) del Reglament d’Espectacles, que precisa el següent:

“Si un mínim d’una quarta part de les persones membres de l’òrgan col•legiat considera que el desenvolupament virtual de la sessió no ha garantit suficientment el seu dret de participació i de defensa de les seves posicions, poden requerir, en el termini de 24 hores d’haver finalitzat la sessió virtual, que es repeteixi en format presencial. En aquest cas, la presidència ha de convocar la sessió presencial, amb una antelació mínima de dos dies, amb el mateix ordre del dia que la virtual.”

Quant a Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Espectacles públics, Procediment administratiu i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.