EL 5 DE NOVEMBRE ENTRARÀ EN VIGOR LA NOVA LLEI DE PROCEDIMENT ADMINISTRATIU CATALANA.

1.-El 5 d’agost es va publicar al DOGC la Llei 26/2010, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya. Es preveu una vacatio legis de 3 mesos des de la publicació. No obstant, pel títol relatiu al procediment d’elaboració de les disposicions reglamentàries, es preveu l’entrada en vigor sis mesos després de la publicació.

2.-La llei regula el règim jurídic de les administracions públiques de Catalunya i, lògicament, és aplicable a les entitats que integren l’Administració local. L’art. 3 e) considera que la Llei també s’ aplica als consorcis en què participen majoritàriament les administracions. Igualment, l’art. 3.f) inclou entre els destinataris de la norma “les entitats creades per llei del Parlament no dependents ni vinculades a l’Administració de la Generalitat quan exerceixen potestats administratives”.

3.-La llei incorpora una regulació integral dels òrgans administratius (principis generals) i del procediment administratiu. En gran part, reprodueix la legislació bàsica estatal i l’alteració d’aquesta implicaria l’automàtica modificació de la Llei. La disposició final primera es refereix, en concret, a la Llei 30/1992, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu i a la Llei 11/2007, d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.

Quant a Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Aquesta entrada ha esta publicada en Procediment administratiu. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.