EL NOU REGLAMENT D’ESPECTACLES PÚBLICS I ACTIVITATS RECREATIVES.

1.-El Decret 112/2010, de 31 d’agost, ha aprovat el Reglament d’espectacles públics i activitats recreatives. Desplega, per tant, la Llei 11/2009. Estem davant d’un reglament important i, en aquest blog, precisarem els propers dies alguns dels seus aspectes.

2.-El primer que destaca -i així ho indica la mateixa Exposició de Motius- és una interpretació rigorosa dels motius d’interès públic que, segons la Directiva de Serveis, permeten “mecanismes d’intervenció administrativa més rigorosos”. És a dir, les institucions que sempre ens han estat més familiars: l’autorització i llicència i el silenci administratiu negatiu. Aquests es mantenen “en relació amb les activitats recreatives, els espectacles públics i els establiments de major incidència social, els quals poden afectar significativament els drets i els interessos de terceres persones”.

3.-La Disposició Final 1ª.1 precisa que una gran part del Reglament (es concreten els articles) té caràcter supletori de les ordenances municipals. A més, el número 2 del mateix article estableix que “les ordenances o reglaments municipals poden establir requisits i condicions addicionals a les que preveu aquest Reglament amb caràcter general”.

Quant a Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Aquesta entrada ha esta publicada en Espectacles públics. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.