ADMESA PEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL LA CONSTITUCIONALITAT DEL RÈGIM LOCAL PREVIST A L’ESTATUT D’AUTONOMIA.

1.-L’Estatut d’Autonomia pot regular el règim local: “[…], en principio ninguna objección puede formularse a que el Estatuto de Autonomía de la Comunidad Autónoma, en tanto que su norma institucional básica, contenga las líneas fundamentales o la regulación esencial, con el fin de vincular al legislador autonómico, del régimen local en el ámbito territorial de la Comunidad Autonóma, debiendo respetar en todo caso las previsiones estatutarias, como es obvio, la competencia básica que el Estado corresponde en la materia en virtud de la reserva del artículo 149.1.18 CE, por cuanto a la expresión “bases del régimen jurídico de los Administradores Públicas” engloba a los Administradores locales”.

2.-L’única qüestió objecte de debat va ser la vegueria. Aquesta no pot posar en perill el diseny constitucional de la província com a entitat local supramunicipal i com a divisió territorial per a l’acompliment de les activitats de l’Estat. Per tant,la vegueria pot ser, alternativament:

-Una nova entitat supramunicipal.
-O bé, el nom que “a efectos estrictamente autonómicos” reben les províncies catalanes.

3.-Aquesta darrera és l’opció que ha pres el legislador català, amb l’aprovació de la Llei 30/2010, de vegueries (perfectament adaptada a la jurisprudència constitucional).

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Municipis i règim local i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.