FAQ

En aquesta pàgina es mostrarà una llista de les preguntes més freqüents d’usuaris d’ACME i la seva resposta. Pot ser d’utilitat per a qualsevol nouvingut buscar en aquesta llista el dubte que té abans d’enviar un missatge als responsables.

1. En fer una activitat, un cop sortejats els problemes, els números dels exercicis se’m repeteixen.
A l’hora de crear una activitat i sortejar els problemes, se’ns pot ocórrer sortejar un mateix exercici diverses vegades. Per fer-ho, ho hem de tenir previst i cal numerar els exercicis deixant espai pels que es repetiran. Per exemple:Volem fer una activitat amb l’exercici A i l’exercici B, on A es repetirà dues vegades. El resultat serà una activitat amb 3 exercicis: dos del tipus A i un del tipus B. Per fer-ho, posarem a l’exercici A el número 1, i a l’exercici B el número 3 (hem deixat el número 2 sense posar). Ara, quan l’ACME ens pregunta quants volem de cada exercici, al problema A posem de 1 fins a 2, i al problema B posem de 3 fins a 3. Així, hem omplert la posició 2 amb una còpia de l’exercici A.La repetició de la numeració acostuma a donar-se per aquesta raó. Per arreglar-lo, cal tornar a sortejar els problemes esborrant aquesta activitat i fent-la de nou.

2. La cistella em diu que no puc posar més problemes.
És un problema de les cookies de l’explorador. Reinicia’l, canvia d’explorador, esborra les cookies o reinicia la màquina i funcionarà.

3. He fet un sorteig i no em surten els problemes de l’activitat.
Paciència! El sistema ha de sortejar molts problemes de molts usuaris i la preferència és per ordre cronològic. S’ha de preveure que aquesta acció pot trigar i per tant fer els sorteigs amb prou temps.

4. En crear la meva primera activitat, després d’un temps em diu que s’ha perdut la connexió amb ACME.
Això pot venir donat per una alta ocupació del servidor. Quan es fa la primera activitat, lACME carrega tots els alumnes de l’aula Moodle a la plataforma ACME i els ofereix un compte. Aquest procés és lent i por ser desconnectat si el servidor està molt saturat. Prova a fer-ho en un altre moment.

5. Un cop creat el curs, he afegit un alumne nou al Moodle i tinc les activitats creades, però no se m’ha afegit l’alumne a l’ACME.
L’ACME llegeix tots els alumnes que hi ha al Moodle cada nit. Qualsevol actualització de noves altes es veurà reflectida al matí següent (excepte dies específics). A més, no caldrà sortejar les activitats en aquest alumne, aquest procés és automàtic.

6. Les baixes a Moodle no es reflecteixen a l’ACME.
Cert. Les baixes a Moodle no són baixes d’ACME, però es pot donar de baixa a un usuari manualment des del rol de Responsable.

7. Vull donar d’alta un usuari alumne per fer proves. Com puc fer-ho?
Si ets responsable de l’assignatura, a la secció “Administrar usuaris” és possible crear nous usuaris donant login, password, nom i cognoms. També serveix per donar d’alta manualment a alumnes (però no surtiran al Moodle! Per tant, no és aconsellable).

8. He creat una nova activitat des d’ACME però no se’m veu a Moodle.
En crear una activitat directament des d’ACME, no es linka directament al Moodle (al revés sí). Per fer-ho, has de crear una nova activitat a Moodle, seleccionar ACME i un cop a la pantalla de creació, seleccionar una activitat ACME existent. En aquest menú desplegable sortirà l’activitat desvinculada que hi havia creada a ACME.

9. Com puc accedir directament a l’ACME?
La forma més directa per accedir a l’ACME és anar des de Moodle a la teva assignatura, entrar a l’activitat i clicar el link que apareix a sota per entrar-hi (o a qualsevol dels de dalt).

10. Com puc tancar la sessió d’ACME?
Per sortir de la sessió d’ACME cal clicar al símbol de ACME a la part superior esquerre de la pantalla.

11. Com puc tancar Moodle?
Per sortir de la sessió de Moodle, cal anar al menú inicial (des dels links de la part superior de la pantalla) i clicar “Sortir”, a la part superior dreta de la finestra.

12. Vull fer una activitat incremental, com ho puc fer?
Si des d’un principi el professor vol que una activitat sigui incremental, només cal posar “Sí” a la secció de “Activitat Incremental” al menú de creació d’una activitat. Si l’activitat ja està creada i vol canviar-se a incremental (o fer-la no incremental si ho és), el professor ha d’anar a la secció Responsable →“Administrar l’assignatura” del menú lateral de ACME i canviar Incremental/No incremental segons es vulgui. Després, només cal clicar el símbol refresh.Cal saber que cal actualitzar cada activitat una a una. És a dir, si modifiquem dues activitats i cliquem refresh, només s’actualitzarà l’activitat de la fila del botó.

13. He enviat un sorteig i triga més del compte en fer-se.
Excloent la possibilitat de que hi hagi molta cua de sorteigs, es pot donar que un sorteig es pengi. Els motius usuals són per col·lapse del servidor, però pot donar-se el cas que en el nostre sorteig no hi hagin prou paràmetres com per fer un sorteig ràpid entre els alumnes. Per exemple, si hom vol sortejar preguntes tipus test, ha de vigilar de oferir prou variabilitat en l’assignació dels enunciats. Per exemple, seleccionar 10 problemes per assignar-los a 4 alumnes. D’altra manera, pot donar-se que a la màquina vulgui sortejar problemes als alumnes de manera que no es repeteixin, però li costa trobar paràmetres com per fer-ho.

14. He creat una nova activitat ACME a una assignatura de Moodle, però la pantalla em surt en blanc.
És possible que estigui degut a que el professor que està creant l’activitat sigui un professor nou a l’assignatura. Donat que la sincronització de Moodle a ACME es fa a la nit, si hi havia altres activitats ACME i s’afegeix de nou un professor, aquest no veurà res fins el dia següent. Això no passa si l’activitat que s’està creant és la primera activitat ACME de l’assignatura. Llavors, la sincronització és immediata.

15. Estic intentant exportar les notes d’una activitat ACME a Moodle, però no s’exporten bé.
Pot passar que si s’han posat notes a mà a una activitat ACME des de Moodle, l’exportació de notes d’aquesta activitat des d’ACME a Moodle no funcioni correctament.

16. Descarrego les notes en un Excel des de Moodle i els accents no es veuen bé.
L’actual codificació de l’arxiu Excel que es baixa des de Moodle amb les notes d’ACME és ISO-9551. Això pot donar problemes en la visualització d’accents en MAC, però haurien de funcionar per la resta.

17. Com puc buscar un exercici pel seu número d’identificació?
La forma més ràpida de trobar un exercici és fent servir el seu número d’identificació (id). Cal anar a <Cercar exercicis> i clicar l’opció <Cerca per paraules> en el menú d’opción al cap d’alt de la pàgina. Llavors, només cal posar el número d’identificació en l’espai “Paraules” i clicar “Cercar”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.