Punt 4. Recuperem la solidaritat, l’autoorganització i la mobilització

Una de les nostres millors eines com a treballadores per poder recuperar allò que és nostre és la nostra força col·lectiva, la solidaritat amb les i els companys. Les xarxes de suport mutu han mostrat la seva potencialitat en diferents lluites com les de l’habitatge, on ha quedat pal·les que quan ens unim tenim prou força per canviar el rumb de les coses. Com a treballadores, hem de recuperar la nostra capacitat per unir-nos, imatge_largeorganitzar-nos i transformar les coses. Hem de tornar a visualitzar-nos com a subjectes de canvi, igual que ho han fet els i les nostres predecessores de qui hem heretat els drets que ens estan sent espoliats avui. Al llarg de la història, hem vist com només l’organització col·lectiva, la reivindicació i la mobilització poden ajudar a aturar els cops que estem rebent com a treballadores (setmana tràgica, la II república, la vaga del metall dels 70, lluites feministes, etc.), si no ho fem, estem perdudes. En aquest sentit, aquesta línia vol treballar per a recuperar i teixir xarxes de solidaritat entre les treballadores del Pas, per a recuperar la nostra capacitat d’organitzar-nos, de mobilitzar-nos i de resistir davant els acomiadaments i la retallada dels nostres drets. A més de teixir xarxes amb altres col·lectius de treballadores autoorganitzades, dins i fora del col·lectiu del PAS, i amb els i les estudiants en lluita. Aglutinar forces des de tots els espais possibles és la única forma d’aconseguir recuperar la dignitat com a treballadores. Aportacions a cau@uab.cat

És per aquest motiu que els CAU-IAC ens comprometem a:

  • Reconèixer els col·lectius i assemblees de les treballadores autoorganitzades i garantir el treball conjunt.  Unió i organització: CAU com a força de consolidació de moviments autònoms que lluiten pels seus drets (Assemblees, Plataformes, etc.) i si es possible en tots els àmbits i col·lectius (alumnes, professors, PAS…). En aquest sentit el CAU es compromet a participar en aquestes plataformes resultants (ex. PUP) i assumir les decisions de les assemblees de les persones treballadores de la  UAB.
  • Donar suport a les iniciatives i propostes que parteixen de les assemblees de treballadors/es, especialment i tenint en compte la solidaritat amb les minories més vulnerables i precàries, marcant i prioritzant-les a les línies de treball: Cap. VI, substituts, interins, etc. Com també solidaritat amb les empreses externes (ex. Acomiadaments a les empreses de reprografia del Campus, els serveis de restauració, neteja. Aquesta solidaritat es pot materialitzar en ajuts, assessorament, judicis…
  • Promoure la participació activa de les dones en qualsevol espai de presa de decisions, organització dels i les treballadores i en els llocs de treball i l’equilibri entre dones i homes en qualsevol espai.
  • Mantenir el nostre nivell de participació i mobilització, tant en la Intersindical Alternativa de Catalunya, com amb la resta de moviments socials (marees, PAH, etc.).
  • Fer un esforç per a aconseguir, tant dins la nostra organització com a la resta de la UAB, una major participació de les dones, amb l’objectiu d’arribar a llistes paritàries.

Aportacions a cau@uab.cat

Un pensament a “Punt 4. Recuperem la solidaritat, l’autoorganització i la mobilització

  1. Retroenllaç: No PAS sense vosaltres |

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.