Cagada pastoret…

Els CAU ens vàrem negar a signar el 6è Conveni col·lectiu dels treballadors/es de les universitats públiques catalanes perquè significava un clar retrocés en els drets socials i econòmics de les plantilles i una acceptació tàcita de les retallades.

HuelguitaAmb l’excusa de que la reforma laboral eliminava les clàusules d’ultractivitat dels convenis els sindicats sistèmics es varen afanyar a signar l’actual conveni en contra dels interessos col·lectius (ULTRACTIVITAT: es refereix a què els acords i drets recollits en els convenis col·lectius caducats continuen vigents fins a la signatura d’un nou conveni. El PP ha fet tot el possible per anular aquest dret amb la llei de la Reforma Laboral del 2012). Malauradament el Tribunal Suprem ens ha donat la raó.

I diem malauradament perquè els sindicats signats ens han fet un mal favor: la defensa a ultrança dels drets dels treballadors o, senzillament el no fer res, ens hagués estat de molt més profit: la sentència del Suprem ens hagués retornat part del que hem perdut amb les retallades. Però la signatura, o rendició, dels sindicats sistèmics ens ha deixat sense ni tant sols el dret a reclamar.

Quan les assembles de treballadors varen decidir de no negociar retallades ens van marcar el camí a seguir, a llarg i mig termini. De mica en mica els tribunals ens donen la raó. Les sentències que estem guanyant en relació a les pagues extres certifiquen que les retallades salarials (i socials) varen ser un abús d’autoritat dels governs del PSOE, PP i CiU: una vulneració del dret a la negociació col·lectiva (art. 37 constitució esp.).

Amb data 28 d’abril el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ens ha donat la raó respecte al conflicto col·lectiu, presentat per la Sec. Sindical CAU-IAC a la UAB, sobre la part meritada de la paga extra del 2013: a l’equip de govern de la UAB li tocarà pagar, i ho sabien!

Retall sentència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.