4. Recuperem la solidaritat, l’autoorganització i la mobilització

Una de les nostres millors eines com a treballadores per poder recuperar allò que és nostre és la força col·lectiva que tenim, la solidaritat amb les i els companys. Les xarxes de suport mutu han mostrat la seva potencialitat en diferents lluites com les de l’habitatge, on ha quedat pal·les que quan ens unim tenim prou força per canviar el rumb imatge_largede les coses. Com a treballadores, hem de recuperar la nostra capacitat per unir-nos, organitzar-nos i transformar les coses. Hem de tornar a visualitzar-nos com a subjectes de canvi, igual que ho han fet els i les nostres predecessores de qui hem heretat els drets que ens estan sent espoliats avui. Al llarg de la història, hem vist com només l’organització col·lectiva, la reivindicació i la mobilització poden ajudar a aturar els cops que estem rebent com a treballadores (setmana tràgica, la II república, la vaga del metall dels 70, lluites feministes, etc.), si no ho fem, estem perduts. En aquest sentit, aquesta línia va a treballar per recuperar i teixir xarxes de solidaritat entre les treballadores del PAS, per recuperar la nostra capacitat d’organitzar-nos, de mobilitzar-nos i de resistir davant els acomiadaments i la retallada dels nostres drets. A més de teixir xarxes amb altres col·lectius de treballadores autoorganitzades, dins i fora del col·lectiu del PAS, i amb els i les estudiants en lluita. Aglutinar forces des de tots els espais possibles és la única forma d’aconseguir recuperar la dignitat com a treballadores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.