1. Recuperem els nostres llocs de treball i l’estructuralitat de les places.

Moltes de les places que actualment s’estan cobrint per personal temporal, altrament anomenat cap√≠tol VI, s√≥n places estructurals que la Universitat necessita pel desenvolupament de les seves funcions. Aquest tipus de contractaci√≥ ha perm√®s a l’equip de govern de torn fer i desfer places al seu gust i abaratir-ne els costos, ja que les persones de Cap√≠tol VI tenen limitats molts drets que tenen els cap√≠tols I (formaci√≥, estructura_organizacionalflexibilitat, ajuts de menjador, etc.) i el seu acomiadament √©s m√©s barat. Per aquestes persones, aquest tipus de contractes els ha col¬∑locat en una situaci√≥ de major precarietat, sobretot al no tenir definida una continu√Įtat en el temps. En els darrers anys, aquesta problem√†tica s’ha posat sobre la taula repetides vegades i creiem que √©s imprescindible seguir treballant perqu√® no s’eliminin m√©s llocs de treball i perqu√® es reconeguin els drets de les persones que ocupen aquestes places, aix√≠ com l’estructuralitat de les mateixes. Aquesta l√≠nia va en la direcci√≥ de treballar per l’eliminaci√≥ de la precarietat existent en aquest grup de treballadores, lluitant per l’estructuralitat de les seves places, en contra dels acomiadaments que s’estan donant dins el col¬∑lectiu, i pel reconeixement de les seves tasques, funcions, categories laborals i drets. A m√©s, la reestructuraci√≥ dels serveis que est√† plantejant l’equip de govern tamb√© posa en risc places de cap√≠tol I a l’unificar serveis i duplicar funcions i tasques. Creiem que √©s imprescindible que ning√ļ se’n vagi al carrer i que les places es mantinguin i es reconegui el valor i la import√†ncia de cadasc√ļ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.