Blog d'en Xavier Villalba

Recerca, docència i altres assumptes

Una nova aportació al debat sobre l’aplicació de l’EEES

Gràcies a la Júlia Rosell, he descobert el blog Construïm la Universitat Pública, que segons ens expliquen

‘Construimlauniversitat.cat’ és un espai de debat, informació i opinió sobre el present i futur de la universitat catalana i, en especial, dels avantatges, reptes i perills que pot comportar l’aplicació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) al nostre país. L’espai web pretén convertir-se en un espai majoritari d’interlocució entre els diferents integrants de la comunitat universitària i de la societat en general ja que la configuració del nostre sistema universitari ens ateny a tots i en gran mesura.

Benvingudes siguin les iniciatives realistes i constructives que puguin aportar un punt de vista crític i vigilant a l’aplicació de l’EEES.

Anterior

Tesis per encàrrec

Següent

El llibre de Joan B. Culla en estèreo

 1. Joan Gil Oliveras

  ASU (Associació Universitària Socialista).
  AJEC i Lluís Tort.

  Proposta inútil i mal planetajada.
  Poca legitimitat després de no fer res en les mobilitzacions.

 2. Francesc Xavier Villalba Nicolás

  Joan,
  En aquest embolic de sigles que caracteritzen el moviment estudiantil (deixo de banda la tendència suïcida a les baralles internes, dignes del troskisme més clàssic), és encoratjador trobar gent que almenys proposen alguna cosa que no sigui dir no a qualsevol canvi i reclamar diners sense cap control ni proposta de gestió.
  Sobre la legitimació, suposo que el SEPC i la mini colla de l’Assemblea de Lletres deuen estar legitimadíssims, segons el teu criteri, atès el merder que han organitzat.

 3. Joan, ells han tingut la dignitat de fer una cosa diferent i informar, ja és una cosa. No com altres col·lectius que han fet el possible per a beneficiar-se de la manca d’informació.

 4. Francesc Xavier Villalba Nicolás

  Júlia,
  Com en totes les guerres, siguin físiques o ideològiques, la primera víctima és la veritat. A mi sempre m’ha semblat surrealista (o leninista) que es parlés de com afectarà l’EEES la universitat pública i no es digués absolutament res dels països on fa uns quants anys que s’aplica. Qui ha amagat la informació ha criticat que no s’ha informat prou! Déu n’hi do!

 5. No home! Que a Grècia s’ha aturat Bolonya i aquí s’ha d’imitar, no li han dit mai els antiantiantiantiantiantiantibolonya?

 6. Joan Gil Oliveras

  La raó per la qual s’ha aturat a Grècia és per un magnífic principi constitucional a favor de la Pública. Grècia vol ser europea, però no de l’Europa del Capital que ens ha dut a la crisis. A part, a Grècia s’ajunta una crisis social contra uns governs dretans que són líders en això de l’Europa dels capitalistes.

  Els del SEPC i els de Lletres l’han pifiada molts cops; sóc un dels més crítics. Però com a mínim alguns d’ells tenen el meu reconeixement perquè han sacrificat hores, esforços i fins i tot la salut (el company en vaga de fam) per una qüestió col·lectiva. Altres cops, la majoria, per interessos partidistes i per crear estat d’opinió i “quadres de partit”.

  Algunes d’aquestes últimes coses també les fa l’AJEC d’aquesta plataforma.

  Els conec tant als uns com els altres, i cap dels dos són la solució. Per mi no tenen legitimitat els de l’AJEC pq estàven desapareguts i ara s’autoanomenen moviment crític amb l’EEES quan no han estat al front de les mobilitzacions; i això per mi és mentir i és greu i li he fet saber al seu màxim dirigent estudiantil; el qual és un bon amic personal i una persona entranyable i digne de tot tipus d’elogis (no sé, a mi sempre m’ha caigut molt bé). Però proclamar-se com el que no han estat per fer-se propaganda és una estratègia molt lletja. Però que facin el que vulgui, esclar, com més serem més riurem. Això sempre ho he dit. I com més pluralitat en l’EEES millor, més debat i més enriquidor.

  Aquest líder estudiantil va ser un dels que va formar la llista amb els que són els meus companys estudiantils a la meva facultat (EPA). I evidentment, amb l’AJEC en algunes qüestions -laicisme per exemple- ens entendrem.

  L’únic que volia dir és que tal i com s’han presentat em sembla fatal.

 7. Francesc Xavier Villalba Nicolás

  Joan,
  Veig que es tracta d’una qüestió de formes i personalismes. És una maniobra ben poc elegant, però em concediràs que les grans revolucions (la russa, per exemple), no es van fer amb gaire fair play sinó amb oportunisme i manipulació de primera categoria. És el leninisme que s’ha instal·lat en la majoria de sindicats estudiantils, combinat amb la necessitat d’aparèixer als mitjans de comunicació per tenir realitat.
  Sobre el constitucionalisme grec i la moratòria de l’EEES, ja ens n’informaràs, que no estic gaire posat en el tema. ¿Han obert un gran debat amb tots els agents socials des de l’educació primària fins als casals per a avis, com proposaven alguns catedràtics insignes de la UAB? ¿Han fet un referèndum per decidir si l’apliquen? ¿O més aviat han decidit que la universitat no és un tema prou important amb la crisi i que pitjor del que està ara no ho estarà i s’estalvien merders, encara que n’hipotequin el futur?

 8. Joan Gil Oliveras

  No, no. I tenen tot el dret a fer el que vulguin, esclar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Impulsat per WordPress & Tema creat per Anders Norén