Blog d'en Xavier Villalba

Recerca, docència i altres assumptes

L’Assemblea d’Estudiants de Filosofia i Lletres no respecta el Reglament de la Facultat

Ara que s’acosta la campanya electoral a la Facultat, és un bon moment per començar a debatre alguns temes. Aquí en va un: l’Assemblea d’Estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres incompleix el Reglament de la Facultat.
L’article 32.2 del Reglament diu:

L’Assemblea d’Estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres es regeix pel seu propi reglament, la ratificació del qual és competència de la Junta Permanent. Aquest reglament ha de garantir la representació de tots els estudiants de la Facultat.

On és aquest reglament? Quan s’ha aprovat en Junta Permanent? Proposo que fins que no s’aprovi el reglament preceptiu, es declari nul·la qualsevol decisió que pugui prendre l’Assemblea d’Estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Anterior

Els usos de la pintura

Següent

En el fons estem d’acord!

 1. jo mateixa

  Em sembla fantàstic el que proposes, però la pregunta és, qui és el valent que els planta cara? L’últim cop que els vaig preguntar pel seu reglament, o bases, o el que fos que hagués de ser em van dir: “bé, és que, les hauríem d’escriure, i això és molt merder.Ja t’ho suposes, oi?”

  Que s’ha de fer? sí, però com?

 2. Francesc Xavier Villalba Nicolás

  Bé, el tema és pertinent en una Junta Permanent de Facultat i crec que el Síndic de Greuges ho hauria d’investigar, perquè no és admissible que les normes només siguin per als altres, que el recurs als tribunals només sigui per als altres, etc.
  Per exemple, ahir a la Junta Permanent, el Degà en funcions va haver de recordar que les persones que vinguessin a demanar una aturada de classes per a una assemblea tinguessin el detall d’identificar-se d’alguna manera (amb la còpia de la matrícula, em pregunto?). Vaja, que ja ho saps, el primer dia del nou semestre passa’t pel Deganat i demana una assemblea el dia que et vagi bé. Hi tens dret.

 3. Xavier, tens tota la raó. És més com a estudiant fa ja unes quantes assemblees que un grup cada vegada més nombrós d’estudiants estem demanant que es redactin uns estatuts i la resposta que ens donen és que ja s’estan redactant ….

  Crec que l’ocupació marcarà un abans i un després en moltes coses. Els estudiants estem començant a reaccionar (més val tard que mai).

 4. Francesc Xavier Villalba Nicolás

  Elliot,
  Hi estic d’acord. Crec que la implicació dels estudiants serà cada vegada més gran per defensar els seus drets i exercir-los amb responsabilitat i maduresa, i, sobretot, perquè cap camarilla assembleària minoritària decideixi amb nocturnitat per ells i els imposi el que creuen que és just. Jo he sentit de manera repetida que els ocupants estaven impedint que els estudiants fessin classe pel seu propi bé. Això és: “sou unes criatures que no sabeu el que voleu i nosaltres estem aquí per decidir per vosaltres què és el que us convé”. Això és autoritarisme i leninisme de primera.
  Si la pèrdua d’un mes de classes, la tensió i els enfrontaments han servit per despertar les consciències i centrar el debat sobre els drets i els deures de la comunitat universitària, encara podem estar contents. Jo sóc optimista i la realitat ens mostra que hi ha alternatives. Per exemple, la Plataforma d’Estudiants de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia és un camí diferent i ha trencat el monopoli de l’Assemblea. Per què a Lletres no pot passar el mateix?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Impulsat per WordPress & Tema creat per Anders Norén