Blog d'en Xavier Villalba

Recerca, docència i altres assumptes

Enclaustrat

Avui hauria de ser assegut al claustre, però em trobo estirat al llit amb una lumbàlgia aguda. Amb el portàtil a sobre de les cames miraré de comentar les mocions que avui es discuteixen:

1. NO PERMETRE LA REDUCCIÓ DE LA DOCÈNCIA REGLADA OFICIAL PER IMPARTIR ALTRES CLASSES REMUNERADES
Em sembla una mesura ben raonable: primer hem de satisfer les obligacions amb la UAB i després mirar de complementar el sou. No s’hi val especejar-se de la feina (cobrant) per fer una feina més ben pagada. El meu suggeriment és que aquesta mesura s’apliqui de manera general al col·lectiu de la UAB: PDI, PAS i becaris.

2. INCREMENT DEL CÀNON SOBRE ELS CONVENIS DE MESTRATGES NO OFICIALS
No tinc una opinió sobre l’assumpte, la veritat. Ignoro a quan puja aquesta mesura i quina afectació té.

3. INTEGRACIÓ DELS GRAUS OFICIALS IMPARTITS PER FUNDACIONS A LES FACULTATS
Caldria veure com afectaria aquesta mesura a les gestions acadèmiques de les facultats, que prou carregades van.

4. SUPRESSIÓ DE LES REMUNERACIONS MONETÀRIES ADDICIONALS
Ep, vol dir que deixaré de cobrar els per fer de cap de Departament (hores i més hores en reunions, redactant informes, creant-me enemics, penalitzant la meva carrera investigadora i la meva vida familiar). Jo em pensava que això era un dret que es recollia a l’article 35 del Conveni Col•lectiu del PDI de les universitats públiques catalanes. Sorprèn veure que l’incompliment dels convenis el proposen els companys treballadors (sí, els PDI també som treballadors). Deu ser, doncs, un privilegi. Ho puc assumir si s’aplica el mateix als alliberats sindicals.

5. HOMOGENEÏTZAR ELS CRITERIS DE REDUCCIONS DOCENTS
Si no aclarim quins són els ‘criteris ètics’, no sé què dir.

6. REDUCCIÓ DELS SALARIS DE L’EQUIP DE GERÈNCIA
Per què només de l’equip de gerència? Que no són treballadors també? Si ens queixem que ens redueixen un 5%, volem que a l’amic Santiago li facin una retallada del 50%. Ho trobo exagerat i discriminatori.

7. RECUPERAR ELS CLAUSTRES COM A ÒRGANS DE CONTROL DE DESPESES
No, sisplau, més claustres, no! Amb un de gros, ja n’hi ha prou!

8. RETIRADA DE LES MESURES QUE AFECTIN LES CONDICIONS LABORALS DELS TREBALLADORS
Això entra en contradicció amb la proposta 4, que suposa una modificació d’un conveni col·lectiu vigent. D’altra banda, com que qualsevol mesura acadèmica afecta les condicions laborals dels treballadors (sí, els PDI també som treballadors), a la pràctica això suposa buidar de qualsevol competència el consell de govern i les seves comissions delegades i subordinar-les als pactes entre l’equip rectoral i la gerència i els sindicats. No sembla una mesura per potenciar la democràcia i el paper del claustre.

9. POSICIONAMENT CONTRA EL REGLAMENT DE DISCIPLINA ACADÈMICA
D’acord amb la incoherència de tenir un reglament obsolet. Cal fer-ne un de nou. Discrepo, però, del tractament del concepte d’honestedat que es fa al redactat. Un reglament hauria de recollir un concepte semblant ja que hi ha figures sanciona-les que s’hi basen, com ara, el plagi o copiar en un examen. Sorprèn, a més, que es qüestioni el reglament quan s’ha aplicat als estudiants, però no es digui res de l’aplicació a PDI o PAS: si un professor insulta, amenaça un estudiant o el perjudica voluntàriament a l’avaluar-lo, demanarem que no se’l sancioni perquè el reglament és franquista?

10. NO A LA RETALLADA DEL 5% DEL SOU DEL PIF
Em sembla raonable evitar retallar més el sou dels més vulnerables. Si no genera estalvi, no té sentit, i si ho fa, cal buscar un altre camí.

11. RETIRADA DE LES TAXES PEL CAMPUS VIRTUAL i SERVEI INFORMÀTIC
El campus virtual és una eina cada cop més emprada i suposa un benefici per a l’estudiant, però també genera una despesa considerable. Em sembla raonable que una part d’aquesta despesa recaigui sobre qui gaudeix del servei. La discussió és la mateixa que amb les fotocòpies dels dossiers: va molt tenir-lo perquè m’estalvia anar a classe, però no ho vull pagar.
Jo, personalment, sense el Campus Virtual vivia més tranquil i perdia menys temps. Si no el volem pagar, tornem al sistema anterior, però sense fotocòpies de cap mena, que no són ecològiques: els apunts i endavant les atxes.

12. EXIMIR EL PIF DEL PAGAMENT DE LA TAXA “DE SERVEIS ESPECÍFICS I SUPORTS A L’APRENENTATGE”
Com en el punt 11, cal protegir els PIF, no explotar-los.

13. GARANTIR 2 CONVOCATÒRIES D’EXAMEN I LA SETMANA BLANCA
La segona convocatòria i la setmana blanca són relíquies que cal anar eliminant, perquè suposen una despesa i una pèrdua d’hores notables. Si el món canvi, hem de canviar també aquestes incoherències.

14. MODIFICACIÓ DEL RÈGIM DE PERMANÈNCIA
Els estudiants reben una subvenció pública per fer la carrera, per tant la seva obligació és estudiar i presentar-se als exàmens. Cal revisar, doncs, la normativa de permanència perquè s’evitin els repetidors empedreïts i persones que malbaraten recursos públics passant-se anys i anys voltant per la facultat. És inacceptable que es tingui temps (i diners) per treure’ls el carnet de conduir, però no per estudiar per treure’ls les assignatures de la carrera que està fent. Fem, doncs, un reglament just i raonable, sense exageracions, però corregint l’actual situació de desori.

15. DESCOMPTES EN EL TRANSPORT PÚBLIC
Totalment d’acord. És un tema pendent i urgent.

16. RESPECTE A LA COBERTURA DE LA MATRÍCULA DE DOCTORAT
Cal que la matrícula cobreixi correctament l’estudiant amb una assegurança i que sigui raonable en funció dels serveis a què ha de donar accés.

Anterior

Esprais amb correctors ortogràfics

Següent

Ensenyar català a Xile

 1. Frederic

  Francesc Xavier,
  Estic més o menys d’acord amb els teus comentaris però no tant amb el que dius del Campus Virtual. Jo en sóc un gran defensor -malgrat les deficiències que patim per tenir una versió Beta i que per cert, fa temps que ho és- i per això el faig servir molt en la meva docència. Jo no el faria pagar als estudiants perquè en certa forma, per mi forma part de la metodologia de les assignatures que estic impartint i per tant, hauria d’estar inclòs a la matrícula. A més, segur que tots dos coneixem companys per als quals el CV és un món encara desconegut que només l’utilitzen per penjar un programa de l’assignatura i poca cosa més. Aleshores, per què en aquests casos fer pagar una cosa que després els estudiants no la podran aprofitar perquè si qui la d’utilitzar no ho fa?

  Salutacions ben cordials.

 2. Francesc Xavier Villalba Nicolás

  Frederic,
  Jo també en faig un ús generalitzat del CV i el trobo molt útil, però també haig de dir que arrossega inconvenients clars. Per exemple, com que hi penjo totes les presentacions, exemplaris i pràctiques, hi ha gent que pensa que ja no cal ni venir a classe, perquè el profe (que simpàtic) ens penja els apunts. L’altra pega és la servitud a l’hora de gestionar grups grossos. Jo he decidit no respondre dubtes per correu-e sinó a través d’un fòrum: altrament perdia hores responent el mateix dubte. Per aquí, encara, però i els lliuraments? Encara no hi ha un sistema per descarregar-los tots alhora i si t’has de descarregar i descomprimir 50 lliuraments, perds més d’una hora de rellotge, t’ho ben asseguro. En fi, moltes d’aquestes eines no ens han fet la vida més fàcil als professors, però, en fi, caldrà assumir-ho.

 3. eudald.calvo

  Sobre el punt 2, si no vaig errar arriba al 25% (és el màxim). Amb la proposta es pretenia arribar al 50%.

  Sobre el punt 4, crec que no és lícit q

 4. eudald.calvo

  Sobre el punt 2, si no vaig errar arriba al 25% (és el màxim). Amb la proposta es pretenia arribar al 50%.

  Sobre el punt 4, crec que no és lícit que alguns cobrin “extres” mentre d’altres se’ls està cardant al carrer o se’ls retalla el 5% del miserable sou que els queda.

  Sobre el punt 6: l’amic santi cobra 120.000 € l’any. I, com et dic al punt anterior, no és ni ètic ni lícit. Molts s’han queixat dels sous astronòmics dels controladors aeris mentre s’està retallant arreu.

  Sobre el punt 7, crec que més democràcia no fa malt a ningú ara que es pretén convertir les Universitats en una espècie d’empresa amb un gestor.

  Sobre el punt 8, crec que com a PDI hauries d’estar a favor de la moció. No?

  Sobre la moció 9, nosaltres vam plantejar una moció que liquidava la majoria dels punts conflictius, tant els que afectaven a estudiants com els que afectaven als treballadors. Però els serveis jurídics van considerar que això no es podia fer. La moció final que es va aprovar diu que deixa sense efecte el Reglament, que és el que nosaltres voliem.

  Sobre el punt 11, crec que no és de rebut cobrar 40€ (o 70€ com es volia des del Rectorat) per un servei que per molt bé que estigui (cosa que poso en dubte) no val 1.440.000 € (multiplica-ho tu mateix si vols). Ara, amb els 70€ es pretenia obtenir 2.520.000€ per un servei que deixa molt que desitjar i que ni de broma val això. La taxa aquesta era un “impost (contra)revolucionari” amb només fins recaptatoris. Res més.

  Sobre el punt 13, no hi puc estar més en contra. La 2a convocatòria és necessària. El mateix sobre el punt 14, doncs els estudiants tenen drets. Deures també, però sembla que des de la dreta només tenen (teniu?) intenció de retallar drets només als de sempre i en canvi no tocar cap dels privilegis d’alguns (el sou astronòmic del Gerent, per exemple).

  Dels punts en els quals compartim opinió no t’he contestat, però em semblava interessant respondre’t als punts que plantejaves dubtes.

  Per cert, al final es van aprovar 12 de les 16 mocions: 1, 3, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16.
  Les que no s’han pogut aprovar, 4 de 16, són: 2, 4, 7, 14.

  Personalment crec que és una llàstima haver perdut la moció sobre el règim de permanència (de 2 vots!), però estic molt satisfet amb la resta. Crec que els sindicats de treballadors i estudiantils comparteixen l’alegria. Ara cal treballar per seguir millorant.

  Per cert, em remeto a un comentari d’en Joan Gil que va fer just abans de les eleccions: “I les propostes? Les propostes les té ÈPICA.” Jo no vaig veure les propostes per enlloc.

  Malgrat tot, agraeixo que l’A. Espinola i la EPOCA donés suport explícit a la moció en contra el reglament franquista.

  Entenc també que EPICA votaria a favor d’algunes de les mocions (desconec quines, doncs el vot era secret), però crec que va ser interessant no convertir massa el Claustre en un lloc de debat entre grups estudiantils.

 5. Francesc Xavier Villalba Nicolás

  Eudald,
  Déu n’hi do la marató de mocions. És una llàstima que aquesta feinada d’hores hagi de servir per ben poc.
  Pel que fa al punt 8, jo tinc sentiments contradictoris. Com a treballador (parles d’estudiants i de treballadors: qui són els altres? ni estudien ni treballen?), crec que els convenis estan per respectar-los (no com proposa el punt 4, curiosament) i la negociació col·lectiva és fonamental. Com a director de departament veig que el problema és el que es negocia i amb qui. Si, com deia, qualsevol decisió del consell de govern afecta les condicions laborals dels PDI o el PAS, aleshores no cal ni claustre ni consell de govern: que el gerent ho negociï tot amb els sindicats i només apliqui el que pactin. A mi, t’ho asseguro, ja m’està bé: menys feina i que m’ho donin tot fet. Ara, si m’exigeixen que busqui professors amb el perfil adequat i la capacitació més alta i després resulta que els sindicats han pactat que sigui més fàcil contractar una repartidora de pizzes o un caixer del Mercadona que no un doctor cum laude amb un currículum acollonant, com et penses que em sento? I si a més, cada any fem una moratòria i una excepció, acabo passant-me setmanes de bojos mirant d’esbrinar si puc o no contractar una persona per cobrir una assignatura (i a sobre, se suposa que ho haig de fer de franc i amb la retallada del 5%: cornut i pagar el beure!).
  Si m’empasso una feinada fent documentacions i informes per a una comissió i quan arribo una persona diu que tot això està molt bé, però la nostra feina és sancionar el que s’ha pactat entre gerència i els sindicats. Crec que tots tenim un paper a fer, però cal deixar ben clar quin és, altrament ens encavalquem i fem que la casa no funcioni.

 6. Responent a l’Eudald:

  “Per cert, em remeto a un comentari d’en Joan Gil que va fer just abans de les eleccions: “I les propostes? Les propostes les té ÈPICA.” Jo no vaig veure les propostes per enlloc.”

  Clar, com si tinguéssim molt de temps per presentar les resolucions. Abans de dimarts encara estàvem valorant els resultats. El dimarts encara estàvem parlant de com ens organitzàvem internament, no vam arribar al punt de les resolucions. Dies més tard, ens tornem a reunir per parlar de la proposta 3111, la més representativa, que us heu carregat posant Estudiants UAB al Consell de Govern. Dies més tard, ens varem reunir amb E-UAB i varem enviar la proposta a CAF i a Medicina. Dies més tard, ens varem reunir per debatre unes resolucions que ni el PAS (per sort, m’han dit que en properes ocasions això no passarà) ni vosaltres com a CAF ens vau ni enviar ni explicar. Per no parlar del “curs intensiu” que n’Espínola i jo mateix (els únics que hem assistits a Claustres de la UAB i que som d’ÈPICA) varem haver de fer als nous claustrals de la nostra coordinadora d’estudiants. Per això, vaig anar com a convidat, per “acompanyar-los” tot i que se’n saben sortir molt bé els meus companys claustrals d’ÈPICA i n’estic molt orgullós de tot el seu treball tot i les difamacions de la CAF i l’actitud d’Estudiants UAB envers ells.

  A la majoria de resolucions vàrem votar que Sí, sobretot a les del PAS, que ens semblaven les més ben argumentades. Quan puguem, nosaltres farem una valoració del Claustre on m’imagino que ho explicàrem. Tenim poc temps i fa poc que ens varem constituir, no com la CAF que porta 10 o 15 anys existint.

  Has d’entendre doncs que no poguéssim presentar cap resolució. Ara bé, una de les nostres línies és fer que el Claustre es reuneixi més cops i llavors ja les podrem presentar.

  Nosaltres no estem al Consell de Govern per culpa vostra. En Guillem Cassòliva, membre d’ÈPICA, va ser escollit per la Rectora molt abans de que es crees ÈPICA i recau en la Rectora, el fet de designar algú altre (si no ho fa, el mandat del Casòliva continua). Vau mentir molt sobre aquest punt. I el Consell de Medicina tampoc va tenir cap representant. En canvi, la tercera força (la segona som nosaltres), Estudiants UAB, si li vau “cedir” un lloc al Consell de Govern. Nosaltres volíem tenir un representant escollit entre els claustrals i volíem debatre sobre què fer amb en Guillem Casòliva: estàvem oberts a parlar-ho però E-UAB i CAF ja teníeu un pacte previ, tot i fer-nos perdre el temps. Ara mateix, fins i tot jo que quan es va designar en Guillem a dit vaig estar-hi en contra, ho defensaré dintre d’ÈPICA perquè no tindrem ningú que ens informi del que hi passa. Felicitats per la “jugada”, “professionals de la política i el màrqueting polític”.

  “va ser interessant no convertir massa el Claustre en un lloc de debat entre grups estudiantils”

  Sort d’ÈPICA perquè per part vostra (CAF, Assemblees) no paràveu de dir mentides i autèntiques bestieses començant pel Consell de Govern, continuant per la història del moviment estudiantil.

  Esperem doncs que tots us calmeu. Ara bé, nosaltres, com pots notar pel to no estarem disposats a que ens prengueu el pèl. Us oferim la mà per cooperar, com a E-UAB, però a la pròxima, contestarem.

 7. Eudald

  Hi ha moltes coses sobre la taula i miraré de ser breu i concís:

  En primer lloc, Joan, parles de que no vau tenir temps de redactar les mocions. Crec que és interessant que reconeguis la manca de temps, doncs va ser la mateixa que vam patir nosaltres. De fet, per manca de temps no en vam presentar més i ja ens plantejem de fer-ho el proper Claustre. Com et deia més amunt, si vosaltres presenteu algunes mocions no dubteu que us les votarem a favor si són d’interés pels estudiants o d’interès general.

  En segon lloc, és curiós que reconegueu que sí vau tenir temps per redactar la proposta 3111 (professionals de la política?) que se’ns va enviar amb massa poc temps com per ser valorada com cal. A diferència, E-uab sí va fer-nos arribar una proposta amb temps i la CAF va valorar oportú donar un membre del consell de govern. Pel què fa a les mocions presentades, no s’acostumen a envia prèviament sinó que és el Rectorat qui les envia als claustrals. Això és així perquè els serveis jurídics tenen la mala costum de manipular totes les mocions. Cosa que ens ha passat també en aquest darrer claustre però que no tornarà a passar.

  En tercer lloc, és evident que vau votar algunes mocions que vam presentar a favor. Els números parlen per si sols. De totes maneres, crec que si no vau votar algunes de les nostres mocions haurieu de repensar la vostra postura: per exemple, no es va poder aprovar la moció en contra la conversió del “no presentat” en “suspès”. Personalment crec que va ser la gran absent en la festa. Crec que s’hauria de tornar a presentar aquesta moció al proper Claustre.

  Respecte el què comentes sobre el Claustre: és evident que s’hauria de convocar més vegades i que hauria de ser l’òrgan real decisori de la Universitat. És l’òrgan que més s’acosta a la democràcia dins la Universitat. Malgrat aquesta evidència i que fins i tot la sra. Ripoll va verbalitzar-ho, crec que al final el Claustre serà liquidat com a conseqüència del Pla de Muntanyà. És més, el Claustre sovint s’ha convocat només 2 cops (com el curs 2008/09), esdevenint un greuge imporant en contra la democràcia, doncs en canvi el Consell de Govern sí es va convocar uns 8 cops. És per coses com aquestes que trobo positiu que assistiu als Claustres: per veure de quin peu calcen alguns.

  Pel què fa a les raons del nostre no a la proposta 3111, és evident que hi ha més raons a part de la manca de temps per valorar-la. Això és una opinió personal, no de la CAF, però tu creus que la CAF hagués votat a favor d’una proposta en què us regalàvem (perquè en realitat és així: tenim la majoria) 1 membre al c. de govern a una gent que s’ha dedicat a insultar-nos i a difamar? Vosaltres ho haguéssiu fet? La primera te la responc jo: no. La segona, pensa-te-la.

  D’altra banda, cal tenir en compte que ÈPICA ja té 1 membre al C. de Govern que és en G. Cassòliva. Aquest individu va ser posat a dit per part de la rectora sense representar-se a ningú més que a ell mateix. I ara que té la ÈPICA al darrere i es presenta a les eleccions no obté els suficients vots ni tan sols per entrar al Claustre. En fi, tothom sap a quin joc juga.

  Dius que donar-li un membre a E-UAB va ser una jugada mestra. Jo diria que l’error és vostre per jugar brut. Personalment crec que també us hauriem d’haver donat 1 membre al c. de govern, però és que les maneres us perden i així no es fa política. Tanmateix, donar-li un membre a E-UAB no és qüestió tàctica, com sembla que apuntes, sinó un pur exercici de democràcia. El sistema actual és injust i no té raó de ser que els 6 membres del c. de govern es trïin per majoria simple. Nosaltres sempre ens hem queixat d’això, malgrat sempre hem tingut la majoria. Més veus diferents al c. de govern són positives en pro de la pluralitat i la democràcia.

  Per últim, dir que no convertir el claustre en un camp de tennis entre les 2 opcions més votades va ser positiu. Ja ho vaig dir i ho repeteixo. El dia que sigui així, serà una llàstima. Nosaltres només vam dir que: 1) rebutjàvem la proposta 3111 pel joc brut de EPICA i que 2) ja teniu un representant al c. de govern mitjançant moviments anti-democràtics.

  Una última reflexió: t’has preguntat mai perquè un Rectorat amb biaix de dretes us riu totes les gràcies i us posa un membre del c. de govern sense “res a canvi”? Us heu preguntat quin paper jugueu a la vida universitària d’avui?

 8. Eudald

  Xavier,
  crec que els convenis són molt importants i s’han de respectar. I moltes vegades no es respecten. Les darreres mobilitzacions al Rectorat ho deixen clar.

  Pel què fa als sindicats, tots van donar suport a les mocions: UGT, CAU i CGT. En el cas de CCOO es va donar suport explícit a les mocions el dia del Claustre i van signar algunes de les mocions, però no van participar en llur redacció.

  Malgrat això, si no comparteixes en absolut el sentit de les mocions sempre pots organitzar el teu propi sindicat o agafar les sigles d’algun dels que ja existeixen o bé entrar dins d’un dels sindicats i intentar convèncer la resta de la teva opinió.

  Jo crec que el que defenses pot arribar a ser legítim, però hi ha qüestions que a mi, si fos treballador de la UAB, em preocuparien molt més:

  * que el gerent cobri 120.000 € mentre la resta sofreix retallades salarials

  * la no-renovació d’alguns llocs de treball mentre hi ha multitud de càrrecs “polítics” a la UAB

  * la política de reducció de despesa en I+D, neteja, etc. mentre la Rectora té un xofer

 9. Francesc Xavier Villalba Nicolás

  Eudald,
  Certament, el que planteges em preocupa. Per exemple, si li reduïm el sou un 50% al gerent podrem pagar les despeses de la festa major que no vam organitzar. Pel que fa a les altres propostes, les trobo ben raonables: tots hi hem de posar de la nostra banda (avui, el dinar de l’equip l’he pagat jo i no pas el Departament), però dient les coses pel nom: és molt maco dir això del cotxe oficial (hi estic d’acord), però alhora dir que els contractes s’han de renovar siguin o no necessaris. La despesa del xofer de la rectora és superflua i sumptuària, però hem de fer servir els diners públics per a feines o serveis que no es necessiten? Per exemple, és necessari l’IDES? Cal que tinguem un SAF? Hem d’organitzar una festa major? Hem d’estar disposat a discutir-ho tot, no pas les coses superficials que no comprometen a res.

 10. Joan Gil Oliveras

  “Nosaltres només vam dir que: 1) rebutjàvem la proposta 3111 pel joc brut de EPIC” -> deu ni do, dir que “juguem brut” quan ens vàrem crear -entre d’altres- perquè el joc brut i les lluites sindicals internes a les assemblees fossin cosa del passat, és tenir ganes de provocar. He, he.

  “us riu totes les gràcies i us posa un membre del c. de govern sense “res a canvi”?” -> no sé què cara’m vol dir això de riure’ns les gràcies i altre cop tornes a mentir, ÈPICA no té cap membre del Consell de Govern posat a dit perquè quan això va succeir ÈPICA no s’havia creat encara. Nosaltres estàvem disposats a canviar en Guillem si entràvem com a membre de ple dret amb la proposta 3111, però finalment ens heu deixat com a única alternativa que en Guillem -posat abans de que nasqués ÈPICA- continuí posat a dit perquè ÈPICA pugui obtenir informació de bona font del que passa al Consell de Govern de la UAB.

  Gràcies a vosaltres, jo mateix hauré de defensar que aquesta situació continuí ja que no ens he deixat més remei. Això us posarà les coses més fàcils per difamar de nosaltres de cara als estudiants i parlar de que no som democràtics bla bla bla bla. Si, si, és una jugada mestra encara que no ho vulguis admetre. Fa temps que les assemblees s’hi dediquen a això.

  Per altra banda, felicitar la línia pro positiva i molt bon nadal Eudald!

 11. Eudald

  Sobre eliminar el SAF, no hi estic a favor. S’haurien de plantejar quins arguments hi ha, però ara així de cop i volta, no ho veig gens clar.

  Respecte el tema del 3111, si teniu previst treure en Guillem d’allà això s’hauria d’haver dit. En qualsevol cas, ell continua allà, cosa que em reafirma amb aquest tractament del Rectorat cap a ÈPICA i que no té raó de ser recíproc, tot sigui dit de pas.

  Dels temes de sempre: qui és més democràtic i tot això, no en parlaré.

  En qualsevol cas, bones festes a tots i un bon any 2011!

 12. Francesc Xavier Villalba Nicolás

  Eudald,
  Això del SAF és un exemple de servei no essencial (al meu parer), però que ningú no qüestiona. Només volia posar-lo sobre la taula com a punt de reflexió més general.
  Bon Nadal, igualment, i que el 2011 no sigui tan dolent com pinta!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Impulsat per WordPress & Tema creat per Anders Norén