Blog d'en Xavier Villalba

Recerca, docència i altres assumptes

Benvinguda a la Plataforma Unitària de la Facultat de Filosofia i Lletres

Per als qui diuen que els estudiants d’avui en dia estan adormits, aquí tenim una nova associació d’estudiants: la Plataforma Unitària de la Facultat de Filosofia i Lletres. Des d’aquí els desitjo molta sort en la seva tasca de defensar els drets dels estudiants i de representar-los de manera eficaç.

Anterior

La mirada de Mira

Següent

Frases “refetes”

 1. Benvolgut Villalba,

  li agraïm que hagi fet menció de la nostra associació al seu blog, i com no, li agraïm la confiança depositada en nosaltres.

  Esperem complir les seves expectatives i poder comptar amb la seva experiència i coneixements per tal de conduïr correctament aquesta iniciativa.

  Si té qualsevol suggeriment, no dubti en fer-nos arribar un correu electrònic.

  Atentament,

  PUFFiL

 2. Senyor Villalba, realment no té res més a fer que donar peixet a totes les plataformes i iniciatives que tinguin a veure amb el desmarcatge del moviment anti-bolonya? Ho trobo totalment legítim, òbviament, però a la vegada em sembla patètic que el cap de departament de la UAB d’una de les llicenciatures amb menys alumnat del món universitari català perdi el temps jugant a batalletes polítiques en comptes d’adonar-se del que opinen els estudiants que cursen dita llicenciatura.

  Un equip de futbol 7 a la lliga interuniversitària, una revista com Gargots, un projecte de novel.la per entregues, una proposta de classes alternatives durant l’ocupació, recitals de poesia i d’altres activitats organitzades per nosaltres. I a cas ens ha felicitat o ho ha anunciat al seu magnífic bloc? No. Doncs ja sabem per quina banda de l’acera camina.

  I jo em pregunto, quan creem la plataforma “No em sento representat per en Xavier Villalba” també ens donarà la benvinguda?

  Atentament.

 3. Francesc Xavier Villalba Nicolás

  Estudiant que no et sents representat per Xavier Villalba,
  Jo no aspiro a representar els estudiants: no és la meva tasca. Hauria de ser la tasca de l’assemblea o la plataforma o el col·lectiu d’estudiants que sigui. Em sembla evident. Si vols crear una plataforma per defensar aquesta obvietat, endavant. Et donaré la benvinguda si això et fa sentir més recolzat.
  Per cert, sobre les activitats de què parles ¿que potser no ha subvencionat i/o publicitat el Departament de Filologia Catalana algunes d’aquestes iniciatives (les classes alternatives, ja et dic que no ho farà per motius obvis)? Si voleu que us en faci publicitat gratuïta al meu bloc, feu-me arribar la informació, com ha fet la PUFFiL, i si és interessant ho publicaré, com faig amb tots els comentaris.

 4. "estimat Villalba"

  Estimat Xavier Villalba veient el temps que dedica al seu blog i el suport a tot allò que sigui anti assembleari i pro Bolonya, he arribat a la conclusió que vostè fa molt temps que no realitza un clau. I ja se sap que qui no té res a fer el gat pentina. Un petonet!

 5. Francesc Xavier Villalba Nicolás

  Noi o noia anònim,
  Això de ‘realitzar un clau’ no ho acabo d’entendre. No deus voler dir ‘fer un clau’? Si és això, t’asseguro que la dedicació al meu bloc no m’ha afectat la vida sexual. Ara, t’agraeixo la preocupació. Petonets

 6. Benvolgut comentarista “estimat Villalba”,

  agrairíem des de la PUFFiL que concretessis que vol dir

  a) “anti-assembleari”: Si et refereixes a no estar d’acord amb els mètodes emprats per el moment per el grup que ha marcat el funcionament de l’assemblea o et refereixes a alguna cosa molt més profunda i de caire incomprenssible de cara al moviment estudiantil i amb un punt de vista més aviat malèfic i antidemocràtic o una altra cosa.

  b) “pro-bolonya”: Per el fet de proposar una alternativa al funcionament actual i voler informar a tots els alumnes de la facultat de com i què pot fer l’assemblea i com ens pot representar als alumnes i no mostri posicions en aquest nivell (bolonya) per no considerar-los el “quid” de la qüestió, sinó que qüestioni els mètodes tal com s’ha dit a la pregunta a) o com es diu al nostre bloc.

 7. Gemma

  Com és que les qüestions referents a la Puffil no es debaten al blog de la Plataforma… és que no s’hi publiquen (tots) els comentaris que hi arriben? Per què?

 8. Benvolguda Gemma,

  Esperem doncs els teus comentaris, i esperem formin part d’un dels tres tipus que hem rebut: opinió crítica o preguntes.

  Si forma part dels altres dos (difamacions, injúries i amenaces o burles) no el publicarem ja que no acceptem tal actitud fora del diàleg i debat o crítica.

  Gràcies per la teva atenció,

  PUFFiL

 9. Anna

  Benvolguts generals de la famosa plataforma que tan sento per aquest blog,
  no conec realment el vostre rerefons però m’agardaraia saber qui dirigeix la plataforma o de qui va ser la idea… simplement dir que només pel simple fet de tenir tan bona relació amb el personatge propietari d’aquest blog, només per això, per mi ja sou sospitosos, no és normal que si us heu llegit les entrades del seu blog intenteu mantenir la mínima relació amb ell i menys una relació tan d’amiguets…
  Simplement això, amb mi no compteu jo ja em sé defensar sola i és el que faig, sense profes manipuladors darrere.

  Sort.

 10. En Josep

  Benvolgut Villalba,

  Vostè és professor en la nostra facultat de tècniques d’expressió oral. Vist el discurs d’aquest blog, i vista la seva xerrada en aquella «reunió informativa» de fa algun mes, s’ha guanyat la fama de dictador hitlerià entre els estudiants de la nostra titulació. Deu creure que la prepotència i la demagògia de pa sucat amb oli són essencials per obtenir l’èxit sobre els oients. Francament, podria estalviar-s’ho.

  Espero que impartint classe no sigui com aparenta. En cas que així fos, espero no haver-lo de patir mai.

  Cordialment,
  Un possible alumne seu.

 11. Francesc Xavier Villalba Nicolás

  Benvolgut Josep,
  No crec merèixer els qualificatius que em dispenses. No m’imaginava que un blog (encara que sigui tan visitat com el meu) tingués la capacitat d’imposar una dictadura hitleriana. Ja m’explicaràs amb més detall si aquesta fama que m’atribueixes té algun fonament (actes dictatorials, imposicions per la força, violacions de lleis, drets i reglaments, racisme, genocidi, etc.) més enllà de donar la meva opinió ben formada sobre com crec que hauria de funcionar la nostra Facultat i la nostra Universitat.

  Jo expresso la meva opinió i la fonamento amb proves i arguments i el meu blog és obert a tothom qui vulgui fer el matei. No crec que això hagi de derivar necessàriament en qualificatius desqualificadors com ‘demagog’ o ‘dictador hitlerià’ (també m’han dit ‘negacionista’). Jo miro de dialogar de tu a tu amb arguments i fets sense mirar si parlo amb un estudiant o amb un professor o amb un PAS (tots majors d’edat i gent que d’entrada considero intel·ligent). No crec que això m’hagi de (des)qualificar de ‘prepotent’.

  Sincerament, confio que puguis comprovar personalment que no faig patir els meus estudiants: no ho feia abans de les ocupacions de l’any passat, no ho faig ara i no ho faré en el futur. A les meves classes em cenyeixo a la guia de l’assignatura, no adoctrino ningú, em guardo les meves opinions sobre el que no és pertinent i no miro si els meus estudiants són del SEPC, de la PUFFiL o del moviment escolta. No cal que em creguis: pregunta-ho als teus companys i t’ho diran.

  En qualsevol cas, gràcies pel teu comentari i per visitar el meu blog.

 12. En Josep

  Benvolgut Villalba,

  Em fuig d’estudi. Per descomptat que cap estudiant de la titulació, ni jo tampoc, el creiem capaç de genocidi contra els estudiants discrepants de la seva opinió (entès «genocidi» d’una manera molt àmplia). Quan deia «hitlerià» em referia a la forma de parlar, els aires de prepotència i la demagògia de pa sucat amb oli, citant-me a mi mateix. Repeteixo que això no ho dic només jo, sinó que corre l’opinió entre molts estudiants. Aquesta va ser la meva impressió en presenciar aquella «xerrada informativa», i també la dels meus companys de classe més propers. Per aquesta raó em demanava si això és una de les tècniques d’expressió oral que vostè ensenya a classe. I el que em fa patir és que vostè, a l’aula, tingui també aquella mirada altiva de bufanúvols que ens va sobrevolar fa dos o tres mesos. Per això li recomanava que si volia convèncer d’alguna cosa, la propera vegada exhibís més humilitat (per bé que és possible que només tingués ganes d’esbravar-se, aquell dia).

  Cordialment,

 13. Benvolgut Josep,
  Em deixa més tranquil saber que és una qüestió de to i de percepció subjectiva. Si ”molts” estudiants van tenir aquesta impressió per una reunió d’una hora en un moment tens, ho lamento profundament, perquè en cap cas va ser la meva intenció. Tu hi eres i pots dir si vaig aixecar la veu més del compte, si vaig impedir de parlar ningú, si vaig amenaçar ningú. Segur que devia ser vehement i no em reca reconèixer-ho, perquè és un defecte que tinc i que miro de corregir perquè pot generar impressions errònies.
  Ara, de les desqualificacions genèriques com les que tu fas, basades en arguments ad hominem i que semblen fruit de les teves ganes d’esbravar-te, no me’n puc defensar si no ets més concret: prepotent, en què? Demagògic, per quin argument? Per què de ”pa sucat amb oli”? Què vol dir això de “mirada altiva de bufanúvols”, que no mirava la gent a la cara? Són opinions subjectives que caldria fonamentar i argumentar de manera objectiva, altrament acabem en un pseudodiàleg estèril sobre sentiments personals i ja se sap que de gustibus non est disputandum.
  Et deia al comentari anterior que aquesta opinió que em transmets la pots confrontar amb la dels meus alumnes i exalumnes, que et podran dir amb més coneixement de causa com em comporto a l’aula i com atenc els estudiants que em vénen a veure al despatx. Crec que això farà més justícia a la meva persona que no la impressió d’una hora enmig d’una reunió prou tensa.
  No obstant això, em comprometo a seguir el teu consell de mirar de ser més humil en les meves maneres, incloent-hi no prejutjar les persones per les impressions d’una estona o la seva manera de parlar.
  Com sempre, gràcies pel teu comentari i per visitar el meu blog.

 14. Silvia

  Jo, com a alumna de la Llicenciatura d’ Historia de l’ art, dono tot el meu suport a la nova plataforma PUFFIL i els seus ideals democràtics.

  Espero que s’ imposi una nova era de diàleg, sense cap tipus de manipulació, símbols polítics que res tenen a veure amb la UAB (símbols comunistes, anarquistes, etc.. que sobren a les pintades contra el Pla Bolonya).

  Mort a l’ actual dictadura que manté l’ Assamblea per una nova Plataforma democràtica!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Impulsat per WordPress & Tema creat per Anders Norén