Scytl: 6 avantatges del vot per Internet

El segle XXI és, indiscutiblement, l’era de la tecnologia. Fem servir la tecnologia per qualsevol cosa en el nostre dia a dia, com ara fer la compra o omplir el cotxe de benzina. El sistema de vot, tal i com el coneixem actualment, ha sofert algunes modificacions en els últims anys degut als avenços tecnològics que van sorgint. L’empresa barcelonina Scytl, pionera en el vot per Internet, proposa un sistema de votació online que presenta grans avantatges per a tota la població. La seva experiència s’estén per països com Suïssa, Australia, Estats Units o Canadà i tot apunta a que seguirà creixent. 

Per què escollir la votació online 

La solució del vot per Internet de Scytl Barcelona millora el sistema d’emissió de vot per posar-lo a l’abast de qualsevol persona i fer tot el procés més exacte i segur, a més de generar eficiències pel que fa a cost i sostenibilitat. Entre tots els avantatges que podem trobar a la votació online, a continuació en destaquem els sis més rellevants

Vot electrònic de Scytl

Més còmode i accessible 

Una gran quantitat de la població no va a votar pel simple fet de la impossibilitat de desplaçar-se fins el lloc on es celebra la votació, ja sigui perquè viu lluny del seu col·legi electoral o perquè presenta algun tipus de discapacitat visual o motriu. El vot electrònic de Scytl té com a objectiu acabar amb aquests inconvenients que afecten gran part del cens i posar les eleccions a l’abast de tothom que tingui dret a vot. 

Estimula la participació 

Anar a votar resulta molt complicat per algunes persones. Quan una acció que ja es donava per impossible presenta una solució fàcil i segura acostuma a tenir una bona acollida per part del públic, sobretot per aquells usuaris que es trobaven amb alguna barrera per anar a votar. Com més fàcil i còmode sigui anar a votar, moltes més persones hi acudiran, especialment si poden fer-ho des de qualsevol part del món o des de casa seva amb el seu dispositiu mòbil i connexió a Internet. 

Reducció dels vots invàlids

Un dels grans inconvenients del vot presencial és que és molt més probable cometre errors. Des de desar dues paperetes dins del sobre fins barrejar diferents sobres o marcar més candidats dels permesos. Aquests petits errors que a simple vista semblen insignificants, poden invalidar el nostre vot i no tenim forma de assegurar-nos de si el vot que hem emès haurà estat, finalment, nul. 

Reducció de costos 

Organitzar unes eleccions és un procés bastant costós. El que més crida l’atenció és la gran quantitat de paperetes i sobres que es necessiten per poder abastar tots els col·legis electorals. Tot i que aquestes paperetes no seran utilitzades, han de ser-hi, el que es tradueix en una despesa inútil.
Però les despeses no acaben aquí. L’organització d’unes eleccions requereixen tot un procés de logística que sovint no es contempla: s’han d’adequar els col·legis electorals, fabricar o aconseguir les urnes, proveir els col·legis amb cabines i pagar la dieta corresponent als ciutadans que assistiran les meses electorals aquell dia. Quan es tracta d’eleccions governamentals, la despesa es magnifica degut al número de participants, que és encara més gran.  

Reducció dels costos

Resultats més precisos i actualitzats en tot moment

Qualsevol activitat en la qual participi el factor humà sempre serà susceptible a l’aparició d’errors. Durant el recompte de vots, al tractar-se d’una activitat manual, els errors són més habituals del que sembla. És per aquest motiu que les meses electorals compten amb diversos membres, per agilitzar la feina i aconseguir resultats constatats per diferents persones.
El vot electrònic de Scytl Barcelona permet un recompte molt més ràpid i precís, capaç d’actualitzar-se a temps real. Un gran avantatge, ja que no serà necessari esperar fins al final de la jornada electoral per poder començar a obtenir i analitzar resultats. 

Auditabilitat i transparència 

El procés de votació per Internet també és del tot auditable. A més, els propis votants disposen de rebuts de vot i mecanismes per comprovar si el vot s’ha emès correctament i si s’ha comptat amb èxit. 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.