Medicina a l’Autònoma

blog de informació sobre les ciències de la salut en un àmbit molt ampli

març 23 2010

Xarxes Socials

Posted in General by 1243717 |

Les noves tecnologies ens permeten comunicar-nos a llargues distàncies a una velocitat al·lucinant, segons els gustos podem trobar diferents mitjans que ens permeten dur-ho a terme.

El twitter per exemple va començar essent una eina de comunicació interna de les empreses que permetia als diferents treballadors enviar-se missatges de longitud màxima predeterminada, actualment és una eina de comunicació molt popular, tot i que una mica criticada per la poca longitud que poden tenir els missatges.

Una altre eina similar a nivell d’Espanya pot ser el Tuenti que permet a l’usuari crear el seu propi perfil, pujar fotos i vídeos, contactar amb els amics entre moltes altres possibilitats. També podem parlar de blogs que són un lloc web periòdicament actualitzat que recopila cronològicament textos o articles d’un o varis autors; habitualment en cada article del blog, els lectors poden escriure els seus comentaris i l’autor donar-los-hi resposta, de manera que és possible establir un diàleg.

Per últim, però no menys important hi ha la xarxa social que actualment mou més persones a nivell del món, estic parlant del Facebook, obert a qualsevol persona que tingui un compte de correu electrònic i on els usuaris poden participar en una o més xarxes socials, en relació amb la seva situació acadèmica, el seu lloc de treball, o la seva zona geogràfica. És una eina que ofereix moltes possibilitats i que ha atret molt de públic a arreu del món.

Així i tot aquestes eines que ens permeten interaccionar amb altres persones també deixen al descobert sovint la nostre privacitat, i és criteri de cadascú “postejar” segons quina informació.


No hi ha comentaris

març 23 2010

Medicina a la Xarxa

Posted in General by 1243717 |

Si busques per Internet pots trobar infinita informació sobre infinits temes i de vegades fins i tot pot resultar difícil gestionar-la tota adequadament o extreure’n el contingut que ens interessa sense agafar massa palla.

De vegades pot costar saber si la informació de què disposem és verdadera o més aviat hem de desconfiar-ne, per això és important comparar diverses fonts per veure si coincideixen; l’àmbit de les ciències de la salut no és una excepció i el fet que hi hagi moltíssima informació fa que sigui més difícil escollir l’adequada.

Tot i així existeixen pàgines web més o menys oficials des d’on pots extreure informació que ha estat corroborada abans que la pengin a la xarxa, així trobem el pubmed, un espai web on pots trobar molta informació pertanyent a l’àmbit mèdic.

A més a més us deixo una sèrie de links a blogs que potser us poden semblar interessants:

http://www.blogmedicina.com/

http://demedicina.com/

http://casimedico.blogspot.com/

http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/view/id/6461

http://medtempus.com/


No hi ha comentaris

març 22 2010

Dona, salut i poder

Posted in General by 1243717 |

fotografia Carme VallsEl dimecres passat dia 17 de març es va dur a terme a la universitat autònoma de Barcelona, concretament a la facultat de medicina una ponència per part de la Doctora Carme Valls una integrant del CAPS (Centre d’Anàlisi i Programes Sanitari) dins l’àmbit de Dones i Salut sobre un dels seu llibres titulat “Dona, salut i poder”.La xerrada va constar de dues parts; en la primera la doctora Carme Valls va fer una mica d’explicació sobre la necessitat de realitzar un diferència en l’estudi sobre les malalties entre homes i dones perquè tenen una fisiologia, simptomatologia i una realitat diferent, la segona part va constar d’un petit col·loqui sobre els diferents temes tractats o bé dubtes que els assistents poguéssim tenir. Personalment crec que va ser una xerrada molt interessant; llàstima de la poca assistència per part de l’alumnat; així i tot si a algú li interessa podeu trobar més informació al web http://www.caps.cat/

Us deixo un link on la metgessa Carme Valls parla de la salut de les dones a un dels Dinars en Xarxa de Dones en Xarxa:

 Portada del llibre dones, salut i poder


2 Comments

març 17 2010

Hola, món!

Posted in General by 1243717 |

El terme medicina prové del llatí  medicīna i fa referència a la ciència que permet prevenir i curar les malalties del cos humà. És el conjunt de tècniques i coneixements orientats a recuperar i preservar la salut de l’ésser humà, per aconseguir el seu objectiu la medicina es sustenta en una sèrie de procediments.Ja des de temps immemorials totes les civilitzacions han disposat d’un individu destinat al acopi de la saviesa respecte a la salut, però actualment com avança la medicina des dels grans canvis que es van produir a  partir de la Grècia clàssica? Està avançant realment la medicina, i es donen prou a conèixer aquests canvis?

En aquest blog intentaré donar una mica d’informació sobre l’actualitat mèdica a partir d’un llenguatge amè i entenedor, comprenent que sovint l’argot de les ciències de la salut pot dificultar la comprensió i així també propiciar la desinformació.


1 comentari