SIDA. Què hi podem fer?

Un altre blog Blogs.uab.cat

abr. 21 2009

Blogs interessants per a tot interessat en el món de la medicina

Posted in General by Laura Vidal Piñeiro |

Tothom que vulgui informar-se sobre l’actualitat dels estudiants de medicina, els seus interessos i altres curiositats de la materia hauria de visitar els següents bolgs

blogs.uab.cat/nurins/

blogs.uab.cat/anuska/

blogs.uab.cat/medicina/

blogs.uab.cat/ayuda3rmundo/

=)

blogs.uab.cat/anuk/


No hi ha comentaris

abr. 21 2009

Xarxes socials o “no tinc temps per mirar el Facebook”

Posted in General by Laura Vidal Piñeiro |

Està clar que l’Internet 2.0 ha arribat: Wikipedia, Twitter, My Space, Facebook, You Tube… Xarxes socials i biblioteques on trobar-hi tothom i de tot. Però centrem-nos en aquestes xarxes socials, My Space i Facebook.

La primera potser és més famosa per la vessant musical, recordem els Arctic Monkeys, aquells quatre jovenets de no més de vint anys que gràcies a aquesta eina han viatjat des dels bars musicals més cutres fins als festivals de música més internacionals i prestigiosos, un procés que escapa a tot el que hem vist fins ara. Dona que pensar evidentment.

 

Però sense cap mena de dubte, una de les eines més espectaculars que l’home a creat per a Internet i per a tots aquells que no tenen temps per mirar el correu és el Facebook. Per una banda és increïble com aquesta xarxa social és capaç d’agrupar a milers de milions de persones i permetre-les compartir idees, sensacions, fotografies, pensaments, vídeos, comentaris d’uns als altres. Pràcticament tothom veu el que tu fas, sempre que tu vols que ho vegin. Però aquí és on hi ha el més sorprenent, la gent vol que vegis el que tu dius i fas!

 

Tota una revolució. Abans per triomfar amb una banda de música havies de… Fer moltes coses. I abans, per compartir amb els teus amics les fotografies del viatge a Móstoles (per posar un exemple) havies de… No ho feies. D’aquesta manera, un fa el que vol. Si no vol escoltar o mirar, pot no fer-ho. Aquí està la diferència.

Abans un no podia escoltar o mirar perquè no podia, ara un no escolta o mira perquè no vol. I l’altre ho vol?


No hi ha comentaris

abr. 03 2009

Prejudicis en la SIDA

Posted in General by Laura Vidal Piñeiro |

Hauríem d’intentar evitar la discriminació als contagiats per VIH, ells tenen igual que nosaltres dret a tenir relacions sexuals i socials. Molta gent pensa que el VIH és una malaltia que es contagia només amb el contacte i això s’hauria de desmentir ja que fa que la societat descrimini als portadors del VIH i als que en pateixen la malaltia. El VIH només es transmet per via sexual o sanguina, així que amb una correcta precaució les possibilitats de contagi disminueixen a un 1%. De totes formes, i això és una opinió personal, la persona que és portadora de la malaltia hauria d’informar a la seva parella de la situació abans de començar res. Clar que això ara mateix es difícil, perquè encara tenim molts prejudicis sobre la malaltia i fins hi tot inconscientment els descriminem per tenir aquesta malaltia.  Jo espero que poc a poc la societat vagi agafant consciència de que hi ha bons mètodes de prevenció i que aquestes persones puguin tenir una vida cada vegada més propera a la “normalitat”.  

http://bahianoticias.com/wp-content/uploads/2008/11/sida.jpg


No hi ha comentaris

abr. 03 2009

Metges sense fronteres contra la SIDA

Posted in General by Laura Vidal Piñeiro |


No hi ha comentaris

abr. 03 2009

Revisar aquests blogs

Posted in General by Laura Vidal Piñeiro |

Desprès de veure les declaracions del papa aquí tenim alguna crítica. I es que a qui se li acudeix dir tal cosa desprès d’estar tan i tan comprovat que els preservatius tenen una eficàcia molt elevada per la prevenció no només del VIH sinó que també d’altres malalties de transmissió sexual.

http://criticadigital.com/magiacritica/?p=818 

Per una bona prevenció és necessari estar ven informat del que és la sexualitat i de que és el sexe. Per als més joves, i també per als que no ho són tant, no aniria malament fer una repassada a les preguntes més freqüents i als possibles problemes que el sexe ens pot plantejar algun dia o altre. Recordeu que tot té solució:

http://www.sexejoves.gencat.net/ics_webjove/AppPHP/index.php

http://www.fpfe.org/guiasexjoven/

http://www.elmundo.es/elmundosalud/especiales/2003/12/sida-10preguntas/index.html

Informació sobre el VIH

http://www.aciprensa.com/sida/

 Has tingut una situació de risc de contagi del VIH? I t’agradaria fer la prova? Aquesta pagina web t’indica els llocs d’Espanya on te la pots fer de forma gratuïta i anònima. 

http://www.infosida.es/bgdisplay.jhtml?itemname=pruebaç 


No hi ha comentaris

abr. 03 2009

Publicitat preservatiu

Posted in General by Laura Vidal Piñeiro |

Recomano fer una ullada al següent vídeo.

La prevenció també pot tenir la seva part graciosa.


No hi ha comentaris

abr. 03 2009

Declaracións del papa

Posted in General by Laura Vidal Piñeiro |


No hi ha comentaris