Massatges i Tècniques ancestrals asiàtiques

Quan pensem en benestar, sovint ens ve al cap  la paraula relaxació. Aquesta està molt relacionada amb el tema d’avui, els massatges. Hi ha molts tipus de massatge i cadascun té unes característiques i una tècnica concretes que s’han de dominar si es vol fer correctament.

L’article  “Alternativas para relajar cuerpo y mentedel suplement Salut & Vida de la Vanguardia, ens explica en què consisteixen alguns tipus de massatges asiàtics que ens poden ajudar a relaxar-nos i així millorar el nostre benestar.

masaje_cuerpoEl massatge LOMI-LOMI és considerat “un dels més exòtics” doncs prové de Hawai. Consisteix en una sèrie de pressions que el/la terapeuta realitza a l’esquena amb l’avantbraç. Això es combina amb aromateràpia per ajudar a relaxar. El Lomi-lomi actua tant a nivell físic com emocional, se’l recomana per reduir l’estrès i la depressió, tractar dolors musculars i articulars i millorar la circulació.

El massatge TUI NA prové de la medicina tradicional xinesa. Consisteix en “més de tres-centes maniobres y accions que afavoreixen la circulació del Qi o Chi (com s’anomena el flux energètic mitjançant l’estimulació dels punts d’acupuntura i dels meridians”. Dins del Tui Na hi ha diferents escoles i tècniques, algunes d’elles ofereixen exercicis que el pacient por portar a terme ell mateix a casa seva.

El SHIATSU prové de Japó i seria l’equivalent al Tui Na.  És una de les vuit tècniques terapèutiques complementàries que poden estar reconegudes per la UE. “El/la terapeuta exerceix pressió amb les palmes de les mans, els dits, els colzes i els genolls per així corregir irregularitats del cos i equilibrar l’energia vital”. Aconsellable per combatre l’estrès, el dolor, l’ansietat i per complementar els tractaments de problemes respiratoris, digestius, entre altres.

El MASSATGE TAILANDÈS és una tècnica inspirada en la meditació i el Ioga, i com el seu nom indica, prové de Tailàndia. Consisteix en moviments i postures similars a les del Ioga i pressions que el/la terapeuta realitza amb les mans, colzes o peus. El que es pretén és equilibrar la circulació de l’energia. Es recomana a persones amb problemes de circulació sanguínia, amb estrès o tensions musculars.

QI GONG és originari de la Xina. A través de la realització d’un conjunt d’exercicis energètics, ajuda a alliberar energia vital i a harmonitzar cos i ment. Aquests ajuden a relaxar el cos i la ment, a la vegada que afavoreixen la concentració i ajuden a controlar l’estrès.

Fotografia per: Sumakspa

Deixa un comentari