Els alts nivells d’activitat física desgasten més el cartílag dels genolls

Els nivells d’activitat física massa alts i durs poden accelerar la degeneració del cartílag als genolls quan som adults, tal com explica aquest article publicat a Surgical Products.

L’estudi anual de la Societat de Radiologia d’Amèrica del Nord (RSNA) ha constatat, després d’analitzar durant quatre anys un grup d’adults, que una de cada dues persones als Estats Units desenvoluparà artritis als 85 anys.

Els investigadors van mesurar el desgast del cartílag en diferents visites, mentre que els participants de l’estudi els explicaven a través d’un qüestionari quin tipus d’activitat física havien estat fent, el temps que hi havien dedicat i el nivell. Aquells que havien participat en activitats on hi ha més impacte, com anar a córrer, patien una major degeneració del cartílag i potenciaven així el risc de patir artritis a l’articulació. El mateix van veure que passava amb els que feien qualsevol tipus d’activitat física a un nivell massa fort.

És per això que els metges recomanen a aquelles persones amb més possibilitats de patir artrosi, ja sigui per les seves característiques físiques o per la seva predisposició genètica, que realitzin preferiblement esports sense gaire impacte, com caminar o nedar, que són més beneficiosos per a la seva salut.

Deixa un comentari