Opinió personal de la WIKI

Fer la Wiki de “La Ola” ha estat interesant i no ha sigut molt complicat ja que les quatre participants del grup ens hem distribuït molt be el treball. Però, un dia vam quedar per fer el vídeo de la pel·lícula i quasi ve el vaig fer jo sola ja que només hi havia el meu ordinador, les demés només miraven i deien si els hi agradava el que jo havia fet. Quan estava casi acabat el vídeo, la Michelle hem va dir que li passes en un pen drive el vídeo i va dir que ella l’acabaria a casa, però quan va arribar a casa va dir que no li anava, per tant el vaig haver d’acabar jo. Mai havia fet un vídeo pel meu compte però això m’ha fet servit per aprendre com s’usa el Movie Maker.

 

Video que et fa pensar

Aquest vídeo l’he fet de l’esquizofrènia arrel de que el meu treball de recerca anava sobre aquest tema. Hem va semblar molt interesant conèixer mes sobre aquesta malaltia ja que es mes complexa del que la població pensa i després d’haver fet unes enquestes a la meva ciutat, hem vaig donar compte que la gent no sabia realment el que era.

Aquest vídeo serveix per conscienciar-nos de la gravetat d’aquesta malaltia i que ens faci recapacitar i pensar en el que li passa a aquestes persones abans de riure’ns d’ells.

TINKERCAD VS EDU365

Entre aquests dos recursos educatius trobem algunes diferencies, la principal es que l’edu365 es considera una pagina orientada cap a l’àmbit educatiu i l’altre és mes creatiu. 

Tinkercad: És una aplicació senzilla d’utilitzar en la que pots crear els primers models en 3D gracies als seus tutorials didàctics. També és una eina gratuïta i perfecta per l’aula que ens pot donar idees per futurs dissenys o per imprimir-los.                                            

Captura

Avantatges:

 • És senzill d’usar.
 • Aspecte creatiu.
 • Amb poques hores de practica ja pots adquirir molta destresa en el seu ús.

Desavantatges:

 • És necessita accés a internet.
 • És necessària un compte de gmail.

Edu365: És un portal educatiu orientat i desenvolupat específicament per a l’alumnat i les seves famílies. El portal proporciona al professorat un conjunt de recursos i serveis que el poden ajudar en el desenvolupament de la tasca educativa segons matèries i etapes, així com eines als alumnes per fer pràctiques, resoldre dubtes o usar pàgines webs.

Captura

Objectius:

 • Potenciar l’ús educatiu d’Internet.
 • Proporcionar un mateix entorn educatiu a casa i a l’escola.
 • Universalitzar una oferta d’equitat per als estudiants amb independència del nivell econòmic, sexe, lloc de residència, discapacitats i entorn cultural.
 • Posar al servei d’alumnes i famílies informacions i continguts educatius adients i en català.
 • Explorar una nova via de comunicació entre pares, alumnes i professorat.
 • Promoure oportunitats d’ús segur de la xarxa.
 • Contribuir a comunicar els valors, riscs i responsabilitats inherents a l’ús d’Internet.

usos educatius dels blocs i wikis

Un bloc és un lloc web en el qual un o diversos autors escriuen els seus articles
(posts). Els articles apareixen cronològicament en ordre invers a la seva publicació: els
més recents, es veuen en primer lloc.
blog_mcnpelozio

Avantatges dels blogs:

 • Són un mitjà d’ensenyament més dinàmic
 • Contribueixen a la socialització dels materials.
 • Són una eina per comunicar, compartir i participar.
 • Creen la necessitat als alumnes de llegir, d’indagar, de cercar una informació
  determinada, de ser més autònoms, de sentir-se valorats per trobar o fer coses
  diferents als seus companys.

Inconvenients:

 • Es necessiten aules d’informàtica ben dotades amb uns mínims per poder treballar
  en grup.
 • Cal tenir uns coneixements mínims de la llengua i l’ús dels ordinadors.

Una Wiki és un lloc web col·laboratiu que pot ser editat per diversos usuaris. Els usuaris d’una wiki poden així crear, editar, esborrar o modificar el contingut d’una pàgina web, d’una forma interactiva, fàcil i ràpida.  Una de les wikis més importants és la WIKIPEDIA.

wikipedia

Uns avantatges d’utilitzar les wikis son:

 • Tenen com a principal funció l’edició col·laborativa de continguts.
 • L’estructura no és cronològica com als blocs, sinó jeràrquica accessible a través
  de menús.
 • Les pàgines també solen tenir associat un fòrum de discussió per debatre els
  canvis que es volen fer abans d’incorporar-los.

Inconvenients:

 • Hi poden haver actes de sabotatge que destrueixin el wiki o una part, o que
  introdueixin informació no pertinent al wiki.
 • És necessita un/s coordinador/s que vigili/n la homogeneïtat del
  format de presentació i l’adequació dels continguts

Com a conclusió, es pot observar que

proyecto innovador educativo con tecnologia

A l’ESO ens van dir de fer un treball que tingués a veure amb noticies interesants que han passat durant aquella setmana o  aquell mes. Alguns de la classe van fer un periodic, altres una exposició i nosaltres vam fer un  telediari.🎬

Hem sembla que aixó es una experiencia educativa ja que t’obliga a veure les noticies📺 durant uns dies i aixó t’ajuda a estar mes integrat culturalment a la societat.

És molt interesant fer aquests treballs ja que és una manera molt interactiva d’aprendre i de saber com treballar en grup.

Anàlisi del color i de la il·luminació de la escena d’una pel·lícula

 

 

Al principi d’aquesta escena, s’utilitza un pla central o de perfil quan s’enfoca a la noia i s’utilitza una llum suau i natural col·locada en un angle d’uns 30 graus (per disminuir imperfeccions) que ve de la nostra esquerra, ja que a la noia se li pot veure que a la seva cara se li marquen unes ombres al costat dret una mica fosques però difuminades i això fa que les seves faccions siguin més suaus. Sigue leyendo

Spot publicitario 2

 

Aquest spot l’he escollit perquè m’ha semblat molt bonic i m’ha commocionat. Tracta d’un home que va fent actes humils i bons com per exemple donar menjar a un gos del carrer, donar-li diners a una nena pobre, ajudar a una senyora amb un carro molt gran, etc.
Tot això, no ho fa per sortir a la televisió ni per aconseguir res a canvi, ho fa perquè li provoca un gran benestar i molta felicitat veure a les persones una miqueta mes felices del que eren abans i li agrada veure que els seus actes de bondat han tingut una influencia positiva en la vida d’aquestes persones.

 

About ME

vogue_news_527651824_620x

Es pot observar que aquesta fotografia es de pla mig ja que a cap princesa Disney se li veu tot el cos sencer, inclús hi ha a algunes que nomes se li veu la cara. La perspectiva d’aquesta imatge es central. L’angle d’aquesta imatge es normal ja que no es una imatge amb un punt de vista des de a dalt ni des de a baix. Podem veure que tota la imatge esta igual de il·luminada ja que no te ningun punt focal. El color d’aquesta imatge es molt viu i els colors son molt artificials. Trobem un format quadriculat.

PERQUÈ LA HE ESCOLLIT?

Aquesta fotografia l’he escollit perquè representa la meva infància. En les pel·lícules Disney sempre veiem a unes princeses formals i elegants però en aquesta imatge surten totes aquestes princeses fent ganyotes i bromejant, per això la he escollit perquè s’ha de gaudeixo de la vida en tot moment i jo hem considero una noia que intenta gaudir el dia a dia. Normalment faig moltes bromes i hem passo el dia rient.

 

WEB 2.0

La web 2.0 es molt útil a hores d’ara ja que l’utilitzem per qualsevol cosa, tant com per buscar informació com per xatejar amb els amics, penjar fotos, mirar vídeos interesants o nomes per diversió, etc. Jo, personalment la web 2.0 la utilitzo per tot. Quan faig els deures i estudio la utilitzo per buscar informació, quan necessito preguntar alguna cosa amb les companyes de classe o nomes per parlar utilitzo el Whatsapp, quan vull penjar fotos que m’agraden utilitzo el Snapchat o el Instagram i quan estic avorrida a casa veig series, pel·lícules o vídeos de moda a internet.

pic002