Un museu de Noruega tornarà a l’illa de Pasqua tota la seva col·lecció arqueològica.

El Museu noruec Kon-Tiki s’ha compromès a tornar la totalitat d’una col·lecció de peces arqueològiques i fotografies de Rapa Nui (Illa de Pasqua), que van ser tretes a mitjans segle XX per l’explorador Thor Heyerdahl.El compromís va ser rubricat per Martin Biehl, director del museu noruec, que va arribar a Santiago aquest dilluns per reunir-se amb el ministre de Béns Nacionals, Felip Ward, a qui va manifestar la decisió de restituir les peces a l’illa.

Ahu Nau Nau, ubicado en la paradisíaca playa de Anakena, al noreste de la Isla de Pascua (Chile) (R. Figueroa / EFE)

Noticia sencera


No Responses to “ Un museu de Noruega tornarà a l’illa de Pasqua tota la seva col·lecció arqueològica.”

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.