Necròpolis nòmada de 5000 anys.

Fa uns 5.000 anys, els pastors nòmades a Àfrica oriental van construir un monumental cementiri. El lloc, anomenat Lothagam North, és a prop del llac Turkana al nord-oest de Kenya i ha estat excavat per un equip dirigit per Elisabeth Hildebrand de la Universitat Stony Brook i Katherine Grillo de la Universitat de Florida. Compta amb una base d’uns 30 metres de diàmetre marcada per pilars megalítics. En una gran cavitat al centre de la plataforma, l’equip va trobar restes d’almenys 580 persones, gairebé totes enterrades amb ornaments, sense distinció segons el sexe o l’edat.

Trenches Kenya Lothagam North Pillar Site

(Courtesy Katherine Grillo )
Lothagam North, Kenya

Noticia sencera


No Responses to “ Necròpolis nòmada de 5000 anys.”

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.