Els pantans són registres de la història humana de gran valor

Un aspecte menys conegut de les pantans és el seu notable potencial arqueològic.

En el seu estat sense alteracions, els pantans són anòxics (sense oxigen) per la seva saturació. Aquestes condicions són hostils als microbis i fongs que normalment descomponen matèries orgàniques com les restes de les plantes, que són els principals constituents de la torba. Les mateixes condicions anòxiques també ofereixen protecció contra la degradació de les restes arqueològiques orgàniques. La gran majoria d’objectes i estructures utilitzats pels nostres avantpassats eren de materials orgànics (en particular de fusta). Normalment es perden en els jaciments arqueològics de secà, però es poden conservar a les zones torberes.

 

De fet, S’han trobat cossos increïblement ben conservats als pantans, on fins i tot hi poden sobreviure teixits tous com la pell.

noticia sencera

The accumulating peat literally seals and protects evidence of human activity


No Responses to “ Els pantans són registres de la història humana de gran valor”

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.