IIIer SEMINARI D’ESTUDI DE LA CERÀMICA A LA PREHISTÒRIA

Els propers 25 i 26 d’abril de 2018 tindrà lloc el IIIer SEMINARI D’ESTUDI DE LA CERÀMICA A LA PREHISTÒRIA (IIIer SeCeP). L’estudi de la ceràmica prehistòrica des de l’experimentació: fonaments i pràctica de processos experimentals de fabricació de ceràmica a mà.

El Seminari té com objectiu acostar als participants a les possibilitats de la recerca experimental aplicada al coneixement de la ceràmica feta a mà. Per a profunditzar en aquests aspectes, el Seminari tindrà dues vessants:

  • a) Sessions teòriques (obertes a tothom): que tenen com objectiu exposar diferents qüestions sobre com plantejar i estructurar un programa experimental aplicat a l’estudi i anàlisi dels processos productius de ceràmica a la Prehistòria i a il·lustrar-ho amb exemples concrets de l’àmbit peninsular.
  • b) Sessions pràctiques: on els participants inscrits (màxim 15) podran elaborar, a partir de la realització de diverses tècniques de modelat a mà, diferents vasos i veure de quina manera els processos productius queden reflectits en els artefactes. Els vasos modelats durant el Seminari, finalment, es couran en una estructura oberta de tipus fossa recoberta de llenya.Les sessions teòriques i pràctiques seran realitzades per diferents investigadors e investigadores especialitzats en la recerca sobre conjunts ceràmics i contextos de producció de ceràmica durant la Prehistòria.Us adjuntem el programa detallat del Seminari i us animen a inscriure-us (archaeom@gmail.com), doncs entenem que es tracta d’una proposta formativa poc habitual en els nostres àmbits acadèmics.


Xavier Clop
Coordinador del Seminari
ARCHAEOM
Departament de Prehistòria
Universitat Autònoma de Barcelona
Baixa el programa (pdf)


No Responses to “ IIIer SEMINARI D’ESTUDI DE LA CERÀMICA A LA PREHISTÒRIA”

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.