“La intervenció arqueoantropològica de l’hipogeu de la Sagrera (Barcelona). Aproximació a les práctiques funeràries i al poblament del neolític final”, (en directe per internet)

Propera conferència de la Tribuna d’Arqueologia 2012-2013: “La intervenció arqueoantropològica de l’hipogeu de la Sagrera (Barcelona). Aproximació a les práctiques funeràries i al poblament del neolític final”, (en directe per internet)

Conferència: Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8, Barcelona), 19 de juny de 2013, 19:00h

Conferenciants:  Paz Balaguer, Paola García Medrano i Alba Tenza Moderadora: Gemma Hernández

El proper dimecres dia 19 de juny de 2013, a partir de les 19:00h, a la sala d’actes del Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8, Barcelona), està programada l’última xerrada d’aquesta temporada: “La intervenció arqueoantropològica de l’hipogeu de la Sagrera (Barcelona). Aproximació a les práctiques funeràries i al poblament del neolític final”, del cicle de conferències Tribuna d’Arqueologia 2012-2013, que organitza el Servei d’Arqueologia i Paleontologia.

El novembre de 2011, durant el transcurs del seguiment arqueològic de les obres de construcció de l’estructura de l’estació de l’AVE a La Sagrera, es va localitzar un hipogeu d’època prehistòrica, concretament, segons els resultats de les analítiques de radiocarboni, del Neolític Final. L’excavació, que ha tingut una durada d’11 mesos, ha permet extreure 207 individus, a més d’uns 150 articulats (elements en connexió anatòmica conservada que no poden ser englobats dins un individu sencer donat el mal estat de conservació dels ossos més propers) i unes 5000 restes d’individus en posició secundària (coordenats), corresponents als primers enterraments a l’hipogeu. Com a elements d’aixovar únicament s’han documentats dos petits vasos ceràmics i una dena de collaret d’esteatita.

La conferència, a càrrec de Paz Balaguer, Paola García Medrano i Alba Tenza, estarà moderada per Gemma Hernández. La sessió s’emetrà en directe per vídeostreaming. Si voleu fer comentaris o preguntes pels ponents les podreu fer en els comentaris a aquest post o a Twitter amb el hashtag #tribuna2013.

_____________________________________________________________

Font: tribuna arqueològica


No Responses to “ “La intervenció arqueoantropològica de l’hipogeu de la Sagrera (Barcelona). Aproximació a les práctiques funeràries i al poblament del neolític final”, (en directe per internet)”

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.