Apunta’t a l’especialitat d’Arqueologia Prehistòrica del Master PAiEM 0

T’agrada l’arquelogia Prehistòrica? Encara ets a temps a apuntar-te en l’especialitat d’Arqueologia Prehistòrica del Master PAiEM.

Aquest any s’ha renovat tot el contingut incorporant les noves tecnologies i els darrers mètodes en anàlisis i recerca en arqueologia.

Pots descarregar-te el fulletó desde aqui


Posted in General | No Comments »

Bon estiu a tothom !! 0

Des del Departament de Prehistòria, us desitgem un molt estiu a tothom.

Ens tornem a veure al setembre.

 

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread969348/pg286


Posted in General | No Comments »

Beques de col·laboració pels estudiants del màster 0

El Departament de Prehistòria, amb la col·laboració dels grups de recerca, te previst convocar beques de col·laboració pels estudiants del màster “Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana“ en l’itinerari d’Arqueologia Prehistòrica.


Posted in General | No Comments »

Activitats del GRAMPO 0

Com podeu veure no parem. Imatge de les activitats que s’estan duent a terme en aquests moments en el Museu de les Terres de l’Ebre. Estem analitzant els residus orgànics en les ceràmiques neolítiques del Baix Ebre.

 


Posted in General | No Comments »

Pràctiques de camp a Aigüestortes 0

Estudiants fent pràctiques de camp

Entre els dies 17 i 22 de juny de 2018 van tenir lloc les activitats pràctiques d’arqueologia a l’aire lliure desenvolupades a dins del curs del Grau d’Arqueologia, Mètodes de camp d’arqueologia prehistòrica, fetes al Campus d’Arqueologia i Paleontologia UAB que gaudim al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, al Pirineu nord-occidental de Lleida.

 

Aprofitant l’arribada de l’Estiu, vàrem portar a terme activitats de pràctiques de prospecció intensiva i documentació de diversos jaciments localitzats a la zona de la capçalera de la Noguera de Tor, al municipi de la Vall de Boí-Taüll, concretament, a la localitat de Caldes de Boí. Entre els jaciments estudiats hi ha diversos abrics així com estructures ramaderes i bancals, situats en tots els casos als fons de vall, entre 1500 i 2000 metres d’altitud. A banda de les activitats de pràctiques arqueològiques les i els alumnes de segon curs del grau d’arqueologia van participar en diverses activitats docents i sortides de camp.


Posted in General | No Comments »

La vida quotidiana de les poblacions andines davant el sorgiment dels primers estats 0

La vida quotidiana de les poblacions andines davant el sorgiment dels primers estats

La Puntilla

Des de fa una dècada, un equip coordinat pel professor del departament de Prehistòria de la UAB Pedro V. Castro-Martínez, analitza la vida quotidiana de les poblacions andines davant el sorgiment dels primers estats, des de l’òptica de l’arqueologia social.

Veure publicación: UAB Divulga, 26.6.2018


Posted in Excavacions/Treballs de Camp, Noticies del departament, Recerca del Departament | No Comments »

Màster curs 2018/19 Especialitat en Arqueologia Prehistòrica (del Màster en Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana) 0

Màster curs 2018/19
Especialitat en Arqueologia Prehistòrica del
Màster en Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana

 

El nostre Departament ja ha obert la preinscripció del màster. El podeu descarregar aquí

[+] informació


Posted in General | No Comments »

Pràctiques de camp a la Draga 0

La docència no només es fa a les aules !

Estudiants fent pràctiques de camp de l’assignatura mètodes i tècniques d’arqueologia prehistòrica a la Draga. En les imatges es pot veure com treballen amb un escànner 3D.

 Posted in General | No Comments »

Enriqueta Pons ha obtingut el premi de Patrimoni “Joan Saqués” 0

Hola.

La nostra companya Enriqueta Pons i Brun, arqueòloga i conservadora del Museu d’Arqueologia de Catalunya–Girona,ha obtingut el premi de Patrimoni “Joan Saqués”.

La Fundació Valvi ha reconegut amb els seus premis anuals en els camps del patrimoni, la cooperació i l’ecologia la tasca a títol individual, la de les arqueòlogues Enriqueta Pons i Aurora Martín. L’acte de lliurament dels premis Valvi  es farà el proper 30 de maig de 2018 a la Sala Miquel Marti i Pol de la fundació Valvi (Gran via Jaume I, 42-girona) a 2/4 de 8 de la tarda, i és previst que hi assisteixin, a més dels guanyadors, l’alcaldessa, Marta Madrenas, i el regidor de Cultura, Carles Ribas.

consulta la noticia sencera aqui


Posted in General | No Comments »

La UAB excava de nou en La Bastida de la mà de National Geographic 0

L’equip del Grup ASOME-UAB reprèn els treballs arqueològics al jaciment de La Bastida (Totana, Múrcia), sis anys després del descobriment de l’imponent sistema de fortificació que envoltava la ciutat fa uns 4000 anys. La nova campanya compta amb el suport de la National Geographic Society.

Podeu llegir la noticia sencera aqui
Roda de premsa de la nova fase d'excavació de La Bastida


Posted in General | No Comments »