Pràctiques d’Acolliment Lingüístic

Unitat de Dinamització Lingüística del Servei de Llengües

Oct 07 2010

5. Sensibilització

Posted in |
Ajudem a la integració!

La Plataforma per la Llengua ha iniciat una nova campanya de sensibilització, en col·laboració amb Minoria Absoluta, que té com a objectiu convidar a reflexionar al voltant de les situacions lingüístiques més habituals que es donen quan una persona catalanoparlant es dirigeix a una persona nouvinguda.

La campanya s’estructura en sis gags que ha impulsat la Plataforma per la Llengua i que ha produït la productora audiovisual Minoria Absoluta, responsable dels coneguts programes de televisió Polònia i Crackòvia.

El missatge que es vol transmetre amb aquests gags és el de l’equivocació que es comet sovint en prejutjar les persones per la seva aparença, i la importància que té per a la integració de les persones nouvingudes donar-los l’oportunitat de conèixer la llengua pròpia del lloc d’acollida, adreçant-nos-hi en català.

* * *

***

Parlem català? Why not speak catalan?

Vídeo d’Òmnium Cultural de promoció de la tasca duta a terme per parelles lingüístiques.

***

Siguem lingüísticament sostenibles!

El decàleg Sigues lingüísticament sostenible és un projecte interuniversitari en el qual ha participat el Servei de Llengües de la UAB. L’objectiu d’aquest decàleg és fer difusió entre la comunitat universitària d’un material que doni alguns consells, pràctics i entenedors, per ser una persona lingüísticament sostenible i compromesa amb la preservació de la biodiversitat lingüística. Podeu llegir-lo en diverses llengües.

YouTube Preview Image

***

Tallers per la llengua

 

Us costa mantenir-vos en català quan algú us parla en castellà? El 84% dels catalanoparlants canvien de llengua quan algú els parla en castellà.

 

Mireu aquest vídeo elaborat a Tallers per la Llengua amb la participació de personatges públics i entendreu els perills que aquest mal hàbit suposa per a la supervivència del català i per a la cohesió d’una societat d’acollida.

Quan algú et parla castellà no t’està dient que no t’entengui en català! Parlar sempre en català no és de mala educació!