Passos a seguir per borrar la propaganda del llapis USB

juliol 30th, 2008

Hola a tot@s!

Com potser molt sabeu, aquest nou curs 2008/09 la Universitat Autònoma de Barcelona “regala” una memòria USB de 2 Gb a tots els seus estudiants. Sens dubte aquest tipus de dispositius s’han convertit en una eina de treballa àmpliament utilitzada per tot el col·lectiu estudiantil i és per aquesta raó que des d’aquest humil bloc vull felicitar sincerament a la UAB i a les corresponents empreses col·laboradores per aquesta iniciativa.

Feta aquesta introducció anem directament al gra. Si ja teniu el llapis USB haureu vist que al endollar-lo al vostre ordinador apareixen dos nous dispositius, un d’ells és simplement un disc extraïble de 1,76 Gb de capacitat i un altre és un CD (anomenat MYCD_VOL) de 116Mb on hi ha una sèrie de carpetes que contenen publicitat de la UAB i de les empreses col·laboradores. L’objectiu d’aquest bloc és ensenyar com es pot esborrar aquesta partició que surt com a CD i destinar l’espai que ocupa a augmentar la capacitat del nostre disc extraïble.

Després de molt indagar i preguntar a un conegut motor de cerques hem trobat la solució!

El primer pas és descarregar-se un programari especial pel xip que incorpora la nostre memòria USB (xip ut165) en aquesta direcció web (nota1: aquest programa només funciona sobre Windows XP, nota2: no em faig responsable del mal ús d’aquest programari i l’efecte d’aquest sobre el llapis USB):

Programari

(Donar les gràcies no costa res!)

Nota3: Abans de continuar, i només si s’escau, cal que copieu en una altre ubicació els fitxers que teniu guardats al disc extraïble, ja que l’execució d’aquest programa esborra tots els fitxers existents al llapis USB. Nota4: no ho proveu de fer als ordinadors de la universitat… estan capats!

Una vegada descomprimit aquest fitxer, ens trobarem dos arxius: UpdISP.exe i Urescue.exe; el que ens interessa és el segon. Executem el programa amb el llapis USB endollat, utilitzem l’opció “Complete” a l’apartat “Repair Option” i finalment cliquem el botó “Update”. Ens esperem que la barra de progrés acabi i… LLEST!

Objectiu aconseguit, ja tenim una sola unitat al nostre llapis USB d’1,88Gb!

ESPERO QUE AQUEST MINI-TUTORIAL US SIGUI D’AJUDA.

SALUT!

P.D.: per aquells que us ha petat el pendrive podeu provar:

Guia per recuperar memòries flash