Analitzem el pla, l’angle i el moviment d’un Anunci

A partir del vídeo que trobeu a continuació, fet per Coca Cola i que treballa la diversitat, analitzaré els angles, el pla i el moviment, és a dir, els recursos audiovisuals que és visualitzen.

Parlant del pla, és  l’espai escènic que capta l’objectiu de la càmera des que s’inicia la filmació fins que es deté. Dels diferents plans que hi trobem en el vídeo hi destaquen:

-Pla Detall: enquadrament molt apropat d’una acció o objecte, que s’utilitza quan volem que no passi desapercebut com ho faria en un altre tipus de pla. En cinema, s’utilitza per a donar importància a alguna cosa de manera que doni sentit o complementi la trama

-Pla General: Mostra un escenari. Tanmateix, ho fa des d’una posició molts més pròxima en comparació amb el gran pla general, de manera que ofereix més detall del lloc o paisatge. També pot aparèixer el subjecte o protagonista per a introduir-lo a una escena o context.

-Pla Mitjà: Pla que enquadra des del cap fins a la cintura. És el pla i la distància que s’ajusta més a allò que veiem al parlar amb una altra persona, per això és molt comú en conversacions, per exemple.

Pel que té a veure amb l’angle, és la diferència de nivell que hi ha entre la càmera fotogràfica o de vídeo i allò fotografiat. Aquesta perspectiva, a part de alterar l’enquadrament, és capaç de deformar les proporcions i, per conseqüència, el missatge que es transmet a l’espectador. Hi destaquen:

-Angle Frontal: és aquella en què la càmera queda perpendicular al personatge, de manera que es forma una línia imaginaria pràcticament recte que uneix els ulls del personatge o el centre geomètric de l’objecte amb la lent de la càmera.

-Angle Picat: la càmera es situa per sobre de l’objecte o personatge, apuntant cap el terra.

-Angle Contrapicat: la càmera està situada per sota el personatge i mira cap al cel

Per últim en relació amb el moviment de la càmera, trobem:

-Travelling: és un moviment que desplaça la càmera d’un lloc a un altre, normalment sobre uns rails. Segons els moviments distingim entre tràveling lateral o frontal.

-Moviment Lliure: és quan la càmera es mou sense seguir un ordre concret

-Zoom: el que es desplaça no és la càmera sinó l’òptica, la lent de la càmera passa progressivament d’una distància focal curta a una de llarga o al revés.

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de TAC i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *