Músculs del cos humà

Com a ajuda per estudiar anatomia, en aquest blog farem un repàs d’alguns músculs.

maig 14 2010

Altres blogs interessants

Posted in General by Mireia |

EN aquesta entrada m’agradaria comentar altres blogs que m’han semblat interessants:

– En aquest blog que ha creat una amiga meva podeu trobar molta bibliografia interessant i important. És molt possible que hi hagi entrades amb llibres d’anatomia que poden servir-vos que ampliar coneixements: http://blogs.uab.cat/liahuesabarcelo/

– Tinc una altra amiga que ha creat un blog que us servirà per ampliar la vostra culturilla general, no té res a veure amb l’anatomia, però és igualment interssant per cultivar-vos: http://blogs.uab.cat/elblogdelamarta/

– Si d’altra banda preferiu el cinema, us recomano aques blog on podeu trobar unes crítiques molt interessants: http://blogs.uab.cat/marttaa91/

– Si per contra teniu ganes de riure, només cal veure els famosos i fantàstic videos de l’APM que aquest company ha penjat al seu blog: http://blogs.uab.cat/algunapreguntames/

– Si, per damunt de tot això, prefereixes la poesia no et perdis el següent blog: http://blogs.uab.cat/poliedro/


1 comentari

maig 14 2010

Alguns videos relacionats

Posted in General by Mireia |

En aquesta entrada, us deixo els links a alguns videos relacionats amb el tema:

En aquest video ens fan un resum de l’esquelet i els ossos.

Per veure com funcionen les articulacions i la contracció dels músculs us deixo aqust altre video en anglès.

Per últim us deixo un video curtet amb imatges de diferents esdeveniments del cos humà, a nivell molecular, cel·lular i anatòmic.


No hi ha comentaris

maig 14 2010

Xarxes socials

Posted in General by Mireia |

Les xarxes socials s’han posat molt de moda els últims anys. Jo al principi era reacia a utilitzar-les, no em semblava del tot bé publicar dades i fotos meves a internet. Però al final he acabat utilitzant-les: fa quatre o cinc anys vaig crear-me un fotolog i més endevant vaig fer-me una pàgina a facebook.

Fotolog:
Vaig començar a utilizar-lo perquè els meus amics en feien servir. Era divertit veure fotos i llegir actualitzacions dels meus amics, però no m’agradava gaire que qualsevol persona que entrés al meu fotolog pogués llegir que el havia escrit i comentar-ho.
Això ho van canviar i van fer que només les persones que havia acceptat com a amigues poguessin comentar.
De totes formen, al cap d’un temps vaig cansar-me’n i vaig deixar d’actualitzar la pàgina tot i que encara no l’he esborrat.

Facebook:
Fa ben bé un any que vaig crear la meva pàgina facebook. N’estic molt contenta, només les persones que jo accepto poden llegir i comentar els meus moviments i fotografies.
M’ha servit per retrobar moltes persones que feia temps que no veia, per jugar, per passar l’estona, per veure videos que els meus amics penjen, per compartir moltes fotos,…


No hi ha comentaris

maig 12 2010

L’aparell locomotor

Posted in General by Mireia |

L’aparell locomotor del cos humà està format pels ossos, que formen articulacions entre ells, i pels músculs que permeten el moviment mitjançant la seva contracció.

El cos humà el podem dividir en quatre parts:
L’estremitat superior formada per la cintura escapular, el braç, l’avantbraç i la mà. En aquesta estremitat hi trobem l’escàpula o omòplat, l’húmer, el cúbit, el radi, els ossets del carp, els metacarpians i les falanges. Això juntament amb tots els músculs permeten tots els moviments d’aquesta estremitat que podem dir que actua com una grua però de gran presició.

L’estremitat inferior està formada pel maluc, la cama i el peu. Els ossos que trobem són el coxal, el fèmur, la ròtula, la tíbia, el peroné, els ossos del tars, els metatasians i les falanges. La funció més important d’aquesta estremitat és la sustentació de tot el pes del cos, però també el moviment.

El tronc el podem dividir en tòrax, abdomen i pelvis. És en aquesta part del cos, en la que trobem la peça més important de l’esquelet humà, que és la columna vertebral formada per 7 vèrtebre cervicals, 12 toràciques, 5 lumbars, l’os sacre i els coccigis. Formant la caixa toràcica hi trobem les vèrtebres toràciques, els 12 parells de costelles, l’estern i la clavícula. A l’abdomen hi ha les vèrtebres lumbars i a la pèlvis hi ha el sacre, els coccigis i el coxal. La funció més important d’aquesta part del cos és la protecció dels òrgans i també mantenir la posició erecta característica de l’espècie humana.

El cap i el coll estan formats per les vèrtebres cervicals incloent l’atles i l’axis, i els ossos del crani. Aquest el podem dividir el desmocrani i vicerocrani. El desmocrani és la volta que formen l’os occipital, els parietals, els temporals i el frontal i el viscerocrani està format per l’esfenoides, l’etmoides, els maxilars, els zigomàtics, els palatins, els nasals i la mandíbula.

En aquests enllaços podem veure dues imatges per il·lustrar el que hem explicat:

Esquema de les parts del cos humà

Model d’esquelet humà

En les properes actualitzacions comentarem alguns músculs del cos humà i les seves funcions.


No hi ha comentaris