Medicina activa

Un altre blog Blogs.uab.cat

maig 09 2010

Xarxes socials

Posted in General by Irene Macaya Munell |

La introducció d’internet ha suposat una gran expansió de les vies de comunicació al llarg de la darrera decada. Els medis que ens permeten contactar amb gent de qualsevol punt del món i amb gran ràpidesa són cada cop més amplis i permeten més opcions. Precisament amb aquest objectiu de facilitar la comunicació entre les persones han nascut un munt de xarxes socials, tals com el facebook o el tuenti. Aquests dos casos es tracta de xarxes amplies, molt populars, en que pots trobar temes relacionats amb qualsevol àmbit i aconseguir contactar o obtenir informació sobre persones molt llunyanes a tu.De totes formes si t’interessa un tema concret, aquestes xarxes són de poca utlitat. En aquests casos recomano entrar a “foros” especialitzats en el tema que t’interessi on segur podràs trobar informació més concreta i  de major interès i credibilitat. A més, és una forma fàcil de contactar amb gent que tingui interessos similars als teus.Finalment, m’agradaria dir que s’ha de vigilar amb quina informació penges a les xarxes socials, de manera que queda a l’abast de tothom, i mai saps com pot ser utilitzada. En relacio a això, penjo un video que parla de la xarxa social que actualment mou a més gent, el facebook. Jo penso que aquest video exagera la situació, però tot i així sempre hem de tenir present que aquestes possibilitats existeixen i que tota la informació que pengem pot ser de molta utilitat a gent que ni tant sols coneixem.


No hi ha comentaris

març 27 2010

7 d’abril: Dia Mundial de la Salut

Posted in General by Irene Macaya Munell |

El dia 7 d’abril es celebra el Dia Mundial de la Salut, en commemoració de la fundacióde l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Obro aquesta entrada per a que comenteu activitats interessants que s’organitzin el Dia Mundial de la Salut. Si coneixeu alguna organització que realitzi alguna activitat durant aquest dia, o voleu comentar alguna idea sobre el que es pot fer aquest dia, exposeu-ho aquí!


1 comentari

març 27 2010

Fundació Autònoma Solidària

Posted in General by Irene Macaya Munell |

La Missió de la Fundació Autònoma Solidària és contribuir a la construcció d’una universitat més solidària i compromesa amb la realitat social, mitjançant la promoció de la participació voluntària de la comunitat universitària i el treball per garantir la igualtat d’oportunitats. La Fas ha creat una sèrie de programes en els quals tots els estudiants de la UAB estem convidats a participar-hi. Per això us proposo a tots els que tingueu una estoneta que entreu a la seva web, us mireu els programes que tenen sobre salut, ajudes a discapacitats o per a la integració social dels immigrants residents a Catalunya.http://webs2002.uab.es/fas


No hi ha comentaris

març 23 2010

UNICEF

Posted in General by Irene Macaya Munell |

Us deixo aquí un video de UNICEF, una de les organitzacions que actualment està lluitant més pels drets i la salut dels infants de tot el mon.


No hi ha comentaris

març 23 2010

Altres blogs d’interès

Posted in General by Irene Macaya Munell |

Buscant pels blogs de la UAB he trobat altres blogs relacionats amb la medicina que també poden ser molt interessants:

http://blogs.uab.cat/uabmedicina/

http://blogs.uab.cat/1254412e/

http://blogs.uab.cat/anuk/

http://blogs.uab.cat/cienciaymedicina/

http://blogs.uab.cat/cbolta/


No hi ha comentaris

març 23 2010

Dones, Salut i Poder

Posted in General by Irene Macaya Munell |

També m’agradaria comentar la xerrada que es va realitzar el passat dimecres 17 de març que portava per titol “Dones, salut i poder” realitzada per la Dra. Carme Valls i que es va centrar en el tema de les diferències entre homes i dones en els àmbits de la salut i com han estat estudiades. Va ser una xerrada en què vaig poder aprendre moltes coses que desoneixia, o que donava per obvi que eren iguals en ambdos sexes i ha resultat no estar així.Carme Valls va venir en representació de l’organització CAPS (Centre d’Anàlisi i programes Sanitaris). Per a més informació sobre aquesta entitat: http://www.caps.cat/


1 comentari

març 23 2010

Setmana Cultural de la Facultat de Medicina de Bellaterra

Posted in General by Irene Macaya Munell |

En primer lloc, per inaugurar aquest blog, m’agradaria fer esment a la Setmana Cultural que es va organitzar a la Facultat de Medicina de Bellaterra durant els dies de l’1 al 5 de març.

Durant aquests dies es van fer ponències i activitats de diversos temes relacionats amb l’àmbit mèdic. Personalment crec que va ser una experiència molt interessant participar en les activitats realitzades tals com un taller de sutura o un taller de teatre en que els estudiants s’havien d’enfrontar a situacions que els poden suposar dificultats en el seu futur professional com a metges. En les ponències es van tocar temes molt diferents, però tots de gran interès per als estudiants de medicina, des de com a s’ha aplicat el pla de Bolonia a altres universitats catalanes fins a les accions qu està realitzant actualment organitzacions com Metges Sense Fronteres.

En resum, crec que va estar una Setmana molt interessant que esperem que l’any que ve es repeteixi!

Si voleu saber més de les activitats que es van realitzar durant aquesta setmana, pots accedir al web www.scmed.ueuo.com


No hi ha comentaris

març 17 2010

Blog Medicina activa

Posted in General by Irene Macaya Munell |

Aquest blog ha estat creat per a que els estudiants de medicina pùguin conèixer i participar en les activitats relacionades amb la Medicina.  Aquí, pots informar de qualsevol activitat o ponència que creguis que pot interessar a la resta d’estudiants de medicina.


No hi ha comentaris