Medibloc

El blog de la Biblioteca de Medicina

maig 26 2016

Cadenats per als ordinadors portàtils

Posted in Bellaterra, Biblioteca, Serveis by Anna Hernandez Frey |

La Biblioteca de Medicina-Bellaterra estrena 5 cadenats amb clau per als vostres ordinadors portàtils, que podreu agafar en préstec durant 2 hores renovables.

Si necessiteu sortir de la Biblioteca per anar al servei, per prendre un cafè o simplement per descansar una estona, podreu deixar el vostre portàtil cadenat a la taula amb total seguretat.

Aquesta mesura pretén facilitar que pugueu treballar tant amb els vostres portàtils com amb els que es presten a la Biblioteca.
 

Cadenat Portàtil

 
Recordeu que la Biblioteca també disposa d’armaris per a carregar i guardar tot tipus de dispositius mòbils.

Esperem que els cadenats us siguin de molta utilitat!


No hi ha comentaris

maig 23 2016

Actes de graduació de Medicina, Infermeria i Fisioteràpia a la UAB

Posted in General by Marta Jordan Gili |

S’acosta el mes de juny i, com cada any, els alumnes de darrer any de la Facultat de Medicina de la UAB realitzen els Actes de Graduació de la promoció 2010 – 2016 de Medicina i les promocions 2012-2016 d’Infermeria i de Fisioteràpia

Les diferents Unitats Docents Hospitalàries han tingut l’amabilitat de proporcionar-nos la informació d’aquests actes.

MEDICINA

Les cerimònies de Graduació i Jurament Hipocràtic es realitzen a:

 • Unitat Docent Sant Pau: dissabte 4 de juny, a les 11:00 hores, als jardins del Recinte Modernista de Sant Pau. Els padrins seran la Dra. Isabel Badell Serra i el Dr. Miguel Quer Agustí.
 • Unitat Docent Mar: dissabte 11 de juny, a les 11:00 hores, als Jardins de l’Hospital del Mar. El padrí serà el Dr. Jordi Pérez Sánchez.
 • Unitat Docent Germans Trias i Pujol: dissabte 11 de juny, a les 17:00 hores, a l’ Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres – Campus de la UAB. El padrí serà el Dr. Ricard Pérez Andrés.
 • Unitat Docent Parc Taulí: divendres 17 de juny, a les 17:00 hores, a l’auditori 3 de l’Espai Cultura – Fundació Antiga Caixa Sabadell. Els padrins seran el Dr. Salvador Navarro Soto i la Sra. Marta Cabané Ibáñez.
 • Unitat Docent Vall d’Hebron: dissabte 18 de juny, a les 11:00 hores, a l’Hotel Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat. Els padrins seran el Dr. José Maria Balibrea del Castillo i el Dr. Vicenç Falcó Ferrer. 

 

INFERMERIA

La cerimònia de Graduació es realitzarà a:

 • Unitat Docent Vall d’Hebron: dijous 16 de juny, a les 18:30 hores, a la Sala d’Actes de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. La padrina serà la professora Rebeca Gómez Ibáñez.

 

FISIOTERÀPIA

La cerimònia de Graduació es realitzarà a:

 • Unitat Docent Mar: dissabte 4 de juny, a les 17:00 hores, als Jardins de l’Hospital del Mar. La padrina serà la professora Eva Maria Pascual García.

 

Volem felicitar a tots els estudiants que es graduen aquest any,

i desitjar-los molta sort a la nova etapa que ara comencen!

 


Photo credit: Nottingham Trent University via Foter.com / CC BY-NC-ND

 
 


No hi ha comentaris

maig 20 2016

Ampliació de les sales d’estudi a les Biblioteques UAB

Posted in Biblioteca, Serveis by Olga Cano |

Davant la creixent afluència d’estudiants durant el període d’exàmens, s’amplien els horaris d’obertura de les següents sales d’estudi:

Biblioteca de Ciències Socials (plantes 0 i -1)
Obertura els següents caps de setmana amb horari de 9 a 24 h:

 • Cap de setmana 21-22 de maig de 2016
 • Cap de setmana 28-29 de maig de 2016
 • Cap de setmana 4-5 de juny de 2016
 • Cap de setmana 11-12 de juny de 2016

Sala de Revistes d’Humanitats
Obertura els següents caps de setmana amb horari de 9 a 24 h

 • Cap de setmana 21-22 de maig de 2016
 • Cap de setmana 28-29 de maig de 2016
 • Cap de setmana 4-5 de juny de 2016
 • Cap de setmana 11-12 de juny de 2016

Sala d’Estudi Plaça Cívica

 • De dilluns a diumenge des de l’11 d’abril a l’1 de juliol de 9 a 21 h

Consulteu tots els horaris de les Biblioteques UAB.
 


No hi ha comentaris

maig 13 2016

Curs “Cerca i gestió de la informació” per a estudiants de doctorat

Posted in Biblioteca, Serveis by Olga Cano |

Les Biblioteques UAB ofereixen durant els mesos de maig i juny el curs Cerca i gestió de la informació, dins del Programa de Formació de Doctors. Aquesta activitat formativa s’adreça a aquelles doctorandes i doctorands que vulguin millorar els seus coneixements i habilitats en la recerca i l’ús de fonts d’informació.

El curs consta de dues sessions: Fonts d’informació (en una matèria determinada) i Mendeley Institucional.

Des de la Biblioteca de Medicina us volem informar de les sessions sobre fonts d’informació adreçades concretament a doctorands de l’àmbit de ciències de la salut:

Fonts d’informació en medicina: panoràmica dels principals recursos d’informació bibliogràfica en ciències de la salut i estratègies de cerca.

 • Biblioteca de Medicina – Bellaterra: dimecres 18 de maig, de 16 a 18 h. Inscripció
 • Biblioteca Universitària de Medicina i Infermeria de Vall Hebron: dijous 19 de maig, de 14 a 16 h. Inscripció
 • Biblioteca Josep Laporte: dijous 19 de maig, de 16 a 18 h. Inscripció

Mendeley Institucional: introducció a Mendeley, gestor bibliogràfic i xarxa social acadèmica. Consulteu el calendari d’inscripcions i inscriviu-vos a la sessió que més s’adeqüi a les vostres necessitats.

Esperem que us siguin de gran ajuda!

 


No hi ha comentaris

maig 11 2016

Canvis a la Web of Science (WOS)

Posted in Novetats by Marta Jordan Gili |

A principis del mes de maig s’han renovat les versions del Journal Citation Reports (JCR) i Essential Science Indicators (ESI) de la Web of Science (WoS), i aquest canvi, que suposa importants millores de navegació i integració de la informació entre tots aquests recursos, comporta també una modificació en la pàgina d’accés al JCR i a l’ESI.

 

LogoWoS
Cliqueu sobre la imatge per accedir al recurs

 

Quan cliqueu a l’enllaç de JCR o ESI que hi ha a la plataforma de WoS us apareixerà una pàgina de connexió amb 2 opcions i n’heu d’escollir una:

 • Identificació personal (s’ha de tenir creat prèviament un usuari personal a la Web of Science).
 • Identificació institucional: seguir amb l’autenticació de la FECYT.

Les noves versions del JCR i ESI ofereixen interfícies més modernes, mètriques addicionals, la integració d’indicadors de la WoS i navegació fluida entre WoS/JCR i ESI.

D’altra banda, pel que fa a l’ESI, s’han afegit nous filtres que permeten obtenir informació dels treballs molt citats; així mateix, pel que fa al JCR, s’afegeix la possibilitat de visualitzar directament l’article seleccionat en la WoS i la informació de la revista com, per exemple, el quartil que ocupa, el factor d’impacte, el factor d’impacte de 5 anys i la posició de la revista dins de la seva categoria.

En aquest vídeo tutorial podeu trobar més informació i visualitzar totes les millores.

Degut a tots aquests canvis, alguns usuaris han tingut problemes d’accés amb la identificació personal. Us agrairem que si teniu algun problema el reporteu a la Biblioteca.

 

Notícia publicada originalment al blog BCS-Dret de la Biblioteca de Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona, el 10 de maig de 2016.

 


No hi ha comentaris

maig 04 2016

Conferència del Dr. Tobeña a la llibreria Documenta

Posted in Psiquiatria i Medicina Legal by Marta Jordan Gili |

Avui el Dr. Adolf Tobeña, catedràtic de Psiquiatria a la Facultat de Medicina de la UAB, donarà una conferència sobre la lucidesa i la longevitat del cervell.

Autor del llibre Mentes lúcidas y longevas, explicarà dins del cicle de conferències “Divulgar al Carrer” – organitzat pel Servei de Publicacions de la UAB i la Llibreria Documenta – tots els aspectes relacionats amb l’envelliment, el desgast cerebral i quines pautes ajuden a mantenir el cervell lúcid al llarg dels anys.

Data: 4 de maig de 2016
Hora:  19: 00 – 20:30 h.
Lloc: Llibreria Documenta – C. Pau Claris, 144 (Barcelona) –

 

Cliqueu la imatge per ampliar-la

 


No hi ha comentaris

maig 03 2016

Plataforma Mienciclo: accés en proves a la UAB

Posted in Novetats by Marta Jordan Gili |

Fins el proper 20 de maig, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) té un accés en proves a tots els continguts de Mienciclo, una plataforma que ofereix una selecció d’obres de totes les àrees del coneixement, amb l’objectiu d’esdevenir una eina de suport a la docència, la recerca i l’aprenentage universitari.

En aquesta plataforma, els professors, investigadors i alumnes de la UAB hi trobaran obres de referència, articles de recerca, llibres electrònics, imatges, vídeos, etc. Tot i que és una plataforma multidisciplinar, destaquem aquí dos recursos de Mienciclo relacionats amb les ciències de la salut:

 • Mimedica: amb un recull dels millors articles i obres de referència per a l’estudi i l’exercici de la pràctica mèdica, amb un enfocament molt clar a l’atenció al pacient.
 • Publicaciones científicas: on es pot consultar la recerca publicada durant els darrers anys pels investigadors del CSIC, amb un apartat específic de Medicina.
Cliqueu la imatge per accedir al recurs

 


No hi ha comentaris

abr. 29 2016

Cursos de formació en bases dades

Posted in Biblioteca, Serveis by Olga Cano |

Us detallem els cursos de formació sobre bases de dades que s’impartiran durant el mes de maig a la Biblioteca de Medicina (Bellaterra i Unitats Docents). Aquestes sessions estan dirigides als alumnes, professors i investigadors de la UAB, tenen una durada aproximada de 2 h. i són gratuïtes.

Web of Science: base de dades multidisciplinar que, entre molts altres indicadors, permet conèixer el Factor d’Impacte de revistes, les cites rebudes d’un article, l’índex H dels autors i la creació de gràfiques amb l’anàlisi de la producció científica dels investigadors.

 • Biblioteca Hospital Universitari Germans Trias i Pujol: dilluns 9 de maig, de 14 a 16 h. Inscripció
 • Biblioteca de Medicina – Bellaterra: dimecres 18 de maig, de 12 a 14 h. Inscripció

Mendeley Institutional: gestor de referències bibliogràfiques i xarxa social acadèmica. Permet importar referències (des de bases de dades, revistes o catàlegs), organitzar-les, compartir-les amb altres usuaris i incloure-les com a citació en els treballs.

 • Biblioteca Hospital Universitari Germans Trias i Pujol: dimecres 4 de maig, de 14 a 16 h. Inscripció
 • Biblioteca Universitària de Medicina i Infermeria de Vall Hebron: dijous 12 de maig, de 13 a 15 h. Inscripció

Pubmed: Base de dades d’àmbit biomèdic, proporciona més de 20 milions de referències sobre medicina, infermeria, odontologia, veterinària, etc…Creada per la National Library of Medicine dels EUA.

 • Biblioteca Hospital Universitari Germans Trias i Pujol: dilluns 2 de maig, de 14 a 16 h. Inscripció
 • Biblioteca de Medicina – Bellaterra: dimecres 25 de maig, de 16 a 18 h. Inscripció

CINAHL: Base de dades especialitzada en infermeria i disciplines afins que proporciona accés complet a més de 1.300 revistes electròniques.

 • Biblioteca de Medicina – Bellaterra: dimecres 4 de maig, de 16 a 18 hInscripció
 • Biblioteca Hospital Universitari Germans Trias i Pujol: dijous 5 de maig, de 14 a 16 h. Inscripció

Scopus (English session): 

We will look at SCOPUS, a major bibliographic database, and you will learn how to take advantage of it for your academic works.

 • Biblioteca Universitària de Medicina i Infermeria de Vall Hebron: Thursday, 26th from 1 pm to 2.30 pm. Registration

 


No hi ha comentaris

abr. 22 2016

Accés a nous llibres de text online

Posted in Bibliografia, Serveis by Olga Cano |

El Servei de Biblioteques de la UAB ha comprat una col·lecció de llibres electrònics que inclou diversos llibres de text, que us poden ser d’utilitat com a bibliografia de suport.

L’accés és a través de la plataforma INGeBook i entre tots els llibres que hi trobareu, us volem destacar els relacionats amb les ciències de la salut:

ingebook

Tots aquests llibres electrònics els podeu trobar al Catàleg UAB.

Recordeu que per consultar els recursos electrònics des de fora de la UAB, s’ha d’accedir a través del Servei ARE.

Desitgem que aquesta nova adquisició sigui de molta utilitat.

 


No hi ha comentaris

abr. 14 2016

¿Sabes qué es el Acceso Abierto?: un vídeo de la FECYT

Posted in General by Marta Jordan Gili |

La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) ha publicat un vídeo divulgatiu en el qual Aitor Menta, finalista del concurs de monòlegs científics Famelab España 2014, explica de manera molt divertida i entenedora qué és l’Accés Obert i tot el que això implica per als investigadors.

 

OAFECYT
Cliqueu la imatge per reproduir el vídeo

 
Recomanem que us el mireu!

 

 


No hi ha comentaris

Next »

Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir-te una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close