Marta Estella

Abr 17 2010

Treballar sense xarxa?

Posted in General |

 

Fishing netsJoost J. Bakker IJmuiden

El blog de la Generalitat de Catalunya es fa ressò d’un interessant debat encetat per Jordi Graells al Facebook sobre l’accés a les xarxes socials en l’àmbit laboral. El debat parteix d’unes dades que recull l’estudi Social networks around the world 2010, les quals mostren que un 55% usuaris no poden accedir a xarxes socials des de la feina, a causa de les restriccions imposades per l’organització per a la qual treballen. En les aportacions en forma de comentaris (46 quan escric aquest apunt), s’han plantejat qüestions com el canvi de paradigma del control pel paradigma de la confiança, la necessitat de disposar de resultats i indicadors que avalin la millora en la productivitat que pot aportar l’ús de les xarxes, la necessitat de redefinir què entenem per ‘lloc de treball’ o l’interès per sortir de la perspectiva unidimensional en els serveis públics (del one to one al many to many).

En una organització que conec prou bé, l’oferta institucional de formació formal en l’ús de xarxes socials és inexistent, i la que té relació amb la tecnologia bàsica i universal per al lloc de treball, inamovible des de fa més de deu anys, es limita al paquet de Word, Excel i PowerPoint. Aquesta situació evidencia una gran escletxa entre, d’una banda, la visió que té l’organització (els seus líders) de la relació amb els usuaris, l’aprenentatge professional, la gestió del coneixement i el mateix model d’organització, i, de l’altra, les pràctiques que a poc a poc emergeixen en diversos punts de l’organització en relació amb l’ús de les xarxes amb finalitats professionals i corporatives. Una escletxa que serà difícil de segellar, si no es donen dues condicions: que els professionals que utilitzen intensivament la xarxa entenguin la necessitat de presentar resultats en clau d’organització, més enllà de la seva feina concreta, i que els líders puguin valorar el cost d’oportunitat associat a la infrautilització de les xarxes.


This entry was posted on Dissabte, 17 Abril, 2010 at 9:38 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “ Treballar sense xarxa?”

  1. Twitter Trackbacks for Marta Estella » Treballar sense xarxa? [uab.cat] on Topsy.com Says:

    […] Marta Estella » Treballar sense xarxa? blogs.uab.cat/martaestellaclota/2010/04/17/treballar-sense-xarxa – view page – cached El blog de la Generalitat de Catalunya es fa ressò d’un interessant debat encetat per Jordi Graells al Facebook sobre l’accés a les xarxes socials en l’àmbit laboral. El debat parteix d’unes dades que recull l’estudi Social networks around the world 2010, les quals mostren que un 55% usuaris no poden accedir a xarxes socials des de la feina, a causa de les restriccions imposades per… Read moreEl blog de la Generalitat de Catalunya es fa ressò d’un interessant debat encetat per Jordi Graells al Facebook sobre l’accés a les xarxes socials en l’àmbit laboral. El debat parteix d’unes dades que recull l’estudi Social networks around the world 2010, les quals mostren que un 55% usuaris no poden accedir a xarxes socials des de la feina, a causa de les restriccions imposades per l’organització per a la qual treballen. En les aportacions en forma de comentaris (46 quan escric aquest apunt), s’han plantejat qüestions com el canvi de paradigma del control pel paradigma de la confiança, la necessitat de disposar de resultats i indicadors que avalin la millora en la productivitat que pot aportar l’ús de les xarxes, la necessitat de redefinir què entenem per ‘lloc de treball’ o l’interès per sortir de la perspectiva unidimensional en els serveis públics (del one to one al many to many). View page Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User[‘joanka68’] = {“location”:”Sabadell”,”photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/317323839/JCTO200904_normal.jpg”,”name”:”Joan Carles Torres”,”url”:”http://twitter.com/joanka68″,”nick”:”joanka68″,”description”:”ciudadano del mundo, hambriento de aprendizaje sobre los social media…”,”influence”:””}; joanka68: “#interessant RT @martaestella: Nou apunt al blog: Treballar sense xarxa? http://bit.ly/cc5d2O ” 17 minutes ago view tweet retweet Topsy.Data.Twitter.User[‘martaestella’] = {“location”:””,”photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/709218047/mypictr_Twitter_normal.jpg”,”name”:”Marta Estella”,”url”:”http://twitter.com/martaestella”,”nick”:”martaestella”,”description”:””,”influence”:””}; martaestella: “Nou apunt al blog: Treballar sense xarxa? http://bit.ly/cc5d2O ” 29 minutes ago view tweet retweet Filter tweets […]

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.