Marta Estella

Nov 17 2009

Google Wave: de seguir persones a seguir onades

Posted in Eines, General |

Googlewave craze on Twitter, Shade Hizadi

He començat a experimentar amb Google Wave; no goso dir encara que l’he començat a fer servir. El que més m’ha cridat  l’atenció ha estat el canvi en el centre d’interès que per a mi representa respecte de Twitter o dels agregadors en l’ús que en faig majoritàriament. Si en aquests el meu interès se situa sobretot en les persones o organitzacions que segueixo, a GoogleWave es desplaça clarament cap a les discussions, les produccions col·lectives, les converses, les onades.

Tinc la impressió que per a Google Wave serà més bo que mai allò que els usuaris són els que acaben per definir els usos de les eines, i també que Wave ens serà de molta utilitat per als projectes en què treballem els serveis lingüístics: la integració de converses en temps real amb la producció col·laborativa de documents en línia és un element clau a l’hora de facilitar la feina dels equips de treball. També em sembla útil la possibilitat d’afegir-nos a onades públiques, és a dir obertes a tothom, sobre qüestions que ens interessen, encara que no en coneguem els creadors (m’ha semblat interessant, entre d’altres, Wave in Class), i crear-ne nosaltres de noves, obertes a persones amb qui compartim interessos però no coneixem.

Així mateix, en la mesura que els nostres usuaris s’apropiïn de Wave, haurem de plantejar-nos si l’integrem, i com, en els serveis que oferim. Comença a haver-hi onades que apleguen persones que volen fer intercanvis lingüístics o aprendre juntes una llengua; caldrà veure si van creixent més enllà de la fase d’experimentació i quins resultats produeixen.

Un aspecte que m’ha cridat l’atenció, i que alhora trobo inquietant, és la possibilitat d’afegir a les onades robots que automatitzen certes tasques, com l’Aunt Rosie, que ens permet traduir els missatges que escrivim, utilitzant la tecnologia de traducció de Google.

Si voleu una breu introducció sobre què és Google Wave, podeu consultar aquest article d’Enric Borràs a Vilaweb; per a una presentació més extensa, aquest vídeo de Google, i  per a una guia d’ús, The complete guide to Google Wave.


This entry was posted on Dimarts, 17 Novembre, 2009 at 0:01 and is filed under Eines, General. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “ Google Wave: de seguir persones a seguir onades”

 1. Lluc Potrony Says:

  Quina sort! Tinc demanada la invitació de fa molt de temps i crec que encara trigaré a poder-lo veure. Espero que ens en vagis fent comentaris quan s’escaigui…

 2. David Cullen Says:

  Hola Marta, Lluc,

  Una pregunta: quines onades segueixes?

  Lluc: si vols, encara tinc alguna invitació.

  Fins aviat,
  David

 3. Marta Estella Clota Says:

  David,

  T’envio un missatge.

  Marta

 4. miLLoringlix Says:

  Jo trobo que, com diuen a la publicitat, el Google Wave és com seria el correu electrònic si s’hagués creat e 2009. De moment no m’hi he dedicat gaire però penso que és una d’aquestes coses que perquè sigui realment útil, tothom ho ha de tenir! i crec que a la llarga passarà.
  Per cert, trobo que pot anar molt bé per ambients laborals. Ho trobo genial i súper útil per seguir l’evolució d’una comanda per exemple. Es poden adjuntar documents, fer comentaris i amb la barra es pot mirar el procés pas per pas. No m’estranyaria que d’aquí a pocs anys s’utilitzi Google Wave com a eina corporativa interna a les empreses i com a comunicació amb clients/proveïdors. Temps al temps.
  Per cert la meva adreça milloringlix@googlewave.com 😉

 5. Llorenç Says:

  David, a mi m’agradaria tenir una invitació! Gràcies.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.