Marta Estella

Abr 28 2009

La fi dels dossiers de premsa?

Posted in Eines, General |

 Newspaper, just.Luc

Newspaper, just.Luc

En l’apunt anterior feia referència a com treballen els ja gairebé nous professionals de Catalunya. Un nou exemple: el recull mediàtic de la Jornada Estudiants pel Català elaborat per la Plataforma Universitària pel Català comença amb l’impacte que ha tingut la jornada en la blogosfera catalana. Res a veure amb els dossiers de premsa a què estem acostumats a la universitat. Algú pot pensar que, situats a Catalunya, és més interessant, posem per cas, La Opinión de Tenerife o La Voz de Avilés que no, per exemple, el blog de l’Enric Canela? Doncs bé, els dossiers de premsa de les universitats ignoren el que es publica en blogs que són tot un referent per estar al dia de l’actualitat universitària, mentre s’esmercen a resseguir obstinadament qualsevol rastre de mínima relació amb la universitat en els mitjans més inusitats. I no cal dir que no fan cap referència al que es diu de la universitat al Facebook, Twitter o altres canals que utilitzen a bastament els estudiants i altres membres de la comunitat universitària, on podem seguir debats tan interessants com el que ha encetat el professor Miquel Duran al Facebook sobre la universitat 2.0.

Jo fa temps que no segueixo els reculls de premsa, si no és per un fet molt puntual. No hi sé veure l’interès. El meu recull personalitzat me’l proporciona actualment Feedly, un lector de RSS multimèdia, amb l’ajuda d’eines com Huubs, un cercador de notícies en català —que he descobert fa poc gràcies a en Miquel Strubell— que em permet subscriure’m als termes de cerca que m’interessen. Trobaria molt més útil que la universitat ens facilités la descoberta de fonts interessants a les quals poguéssim subscriure’ns, que no dossiers empaquetats i iguals per a tothom que difícilment poden servir a ningú.


This entry was posted on Dimarts, 28 Abril, 2009 at 23:31 and is filed under Eines, General. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “ La fi dels dossiers de premsa?”

  1. Recull mediàtic de la presentació d’Estudiantspelcatalà.cat « Plataforma Universitària pel Català Says:

    […] Marta Estella – “La fi dels dossiers de premsa?” […]

  2. Recull de la blogosfera @ estudiantspelcatalà.cat Says:

    […] Marta Estella – “La fi dels dossiers de premsa?” […]

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.