Marta Estella

Abr 13 2009

TopobioGrafies de l’exili català: mashup i producció col·lectiva

Posted in General |

 topobiografies_exili.jpg

TopobioGrafies de l’exili català és un projecte del portal LletrA i de la UOC que té com a finalitat publicar itineraris personals i  literaris de l’exili català.  I ho fa en un entorn que integra Google Maps i YouTube,  i que s’obre a la participació dels usuaris que vulguin aportar-hi un itinerari personal o literari, aportacions que són revisades per un administrador abans de ser publicades. Certament no és una participació fàcil ni està a l’abast de qualsevol, però em sembla destacable que un projecte que podem situar en l’àmbit acadèmic i cultural s’obri a la participació dels usuaris i utilitzi tecnologies de mashup  (aplicació web híbrida): un referent que hauríem de tenir en compte els serveis lingüístics en el disseny de nous recursos en línia.

I ara que recordem que fa setanta anys de l’inici de l’exili, no voldria acabar aquest apunt sense recomanar El dia revolt, de Julià Guillamon,  obra a la qual enguany hem atorgat la Lletra d’Or.


This entry was posted on Dilluns, 13 Abril, 2009 at 0:17 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.