Marta Estella

Gen 22 2009

2009, Any europeu de la innovació i la creativitat

Posted in General |

 El 2009 és l’Any europeu de la innovació i la creativitat, un motiu més d’estímul als serveis lingüístics universitaris per fer un salt qualitatiu endavant. I això que de motius no ens en falten: és a tocar la supressió dels crèdits de lliure elecció, gràcies als quals hem viscut els darrers anys;  els nous plans d’estudis adaptats a l’EEES porten els departaments de filologia cap a camins propers o sobreposats al nostre; la flexibilitat que ens cal per atendre una demanda cada cop més diversificada és difícil d’assolir amb les estructures actuals…

Una línia d’innovació interessant és la que apuntava la Mercè Botella, d’OpsNeo, que ens ha assessorat en el procés de planificació estratègica del Servei de Llengües: cal portar els serveis als usuaris, no esperar que els usuaris vinguin al Servei. Aprofitar els temps i espais de trànsit, cap a / des de / entre la feina, el temps de les pauses (“podríeu fer classes de conversa a l’hora de dinar?” ens deia); integrar els nostres serveis amb altres que s’ofereixen des del campus…

Som nosaltres que ens hem de moure. Hem d’esdevenir nòmades, vírics, i contaminar el campus, ser presents en tots els nodes de les xarxes, presencials i virtuals. De suport econòmic per innovar, però, no sé si ens en vindrà gaire d’Europa, amb l’excusa de la crisi. Ara bé, sempre ens queda el suport moral: Benefit from the moral support of the Year by using its name and logo!, diu el web de l’Any.


This entry was posted on Dijous, 22 Gener, 2009 at 7:33 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.