Marta Estella

Oct 02 2008

Treballar sense correu electrònic

Posted in General |

Llegeixo al blog de Janquim una entrevista a Luis Suárez, d’IBM, en què explica (punt 5) que fa més de vuit mesos que no fa servir el correu electrònic a la feina, experiència que valora com a fantàstica. Em sorprèn una opció tan radical, tot i que ja fa temps que hi ha moviments contra l’allau de missatges que el fan ineficient; el més conegut, “els divendres sense correu” d’algunes empres dels EUA, que tenen també com a finalitat potenciar el contacte personal.

Correu electrònic Will Lion

Foto: Will Lion 

Al Servei de Llengües de la UAB hem començat a experimentar mitjans alternatius al correu: la missatgeria instantània per a les converses efímeres i un blog per a la comunicació interna entre les persones que hi treballem (que per ara no fem públic), a més de diversos blogs d’àmbits específics, com aquests sobre el pla estratègic, el desenvolupament del web, Argumenta i els cursos de Comprensió Bàsica. De ben segur que aquest canvi ens ajudarà a reduir el nombre de missatges, però la qüestió que trobo més rellevant és l’impacte que pot tenir en la mateixa organització l’existència d’uns espais de comunicació més líquids, que traspassen les estructures predefinides i que poden fer aflorar comunitats de pràctica i contribuir a desenvolupar-les.


This entry was posted on Dijous, 2 Octubre, 2008 at 23:01 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.